• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
DFNC1: Balkan Edition. У Болгарії відбувся Балкансько-Український форум оборонних індустрій
опубліковано 07 червня 2024 року о 17:32

7 червня в Болгарії відбувся Балкансько-Український форум оборонних індустрій. У заході взяли участь заступниця міністра оборони Республіки Болгарія Аделіна Ніколова, заступник міністра економіки та промисловості Республіки Болгарія Девід Сукалінські, заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Сергій Боєв, заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков, директорка агенції оборонних закупівель Марина Безрукова, генеральний директор АТ “Українська оборонна промисловість” Герман Сметанін. Також були присутніми представники оборонних компаній України, Болгарії, Чорногорії, Греції, Румунії й Хорватії.

Метою заходу було укріплення партнерських зв’язків між урядами України та країнами Балканського півострову та налагодження співпраці між українськими та балканськими оборонними підприємствами.

“Сьогодні весь світ розуміє – за мир треба бути готовим боротися. Тому ми разом із нашими партнерами будуємо в Україні Арсенал вільного світу. Країни Балканського півострову відіграють значну роль у виробництві озброєння в Європі, зокрема у сфері виготовлення боєприпасів. Тому нам важливо побудувати міцні партнерські зв’язки на рівні оборонних індустрій між нашими країнами, щоб зміцнити обороноздатність демократичного світу в цілому”, – сказав Сергій Боєв.

Під час форуму обговорювали потреби в нарощуванні потужностей виробництва озброєння та військової техніки у відповідь на виклики сьогодення. Зокрема, йшлося про стратегію виробництва традиційних видів озброєння та про defence tech як ключ до технологічної переваги.

“Проведення цього форуму відповідає загальним зусиллям щодо зміцнення оборонно-промислового співробітництва між Європейським Союзом та Україною. Ці зусилля зосереджені не лише на забезпеченні сталої військової підтримки України, а й у довгостроковій перспективі на кращому задоволенні потреб української оборони та промисловості. Очікується, що ці спільні та структуровані зусилля приведуть до поступової інтеграції української промисловості в європейську оборонно-технологічну та промислову базу”, – сказала Аделіна Ніколова.

“У все більш взаємопов’язаному світі наша безпека та економічний пріоритет залежать від нашої здатності працювати разом, ділитися знаннями та використовувати наші сильні сторони. Плекаючи дух співпраці, ми можемо колективно покращити нашу обороноздатність і забезпечити більш безпечне та безпечне майбутнє для всіх. Хочу запевнити вас, що в особі Мінекономіки у вас є надійний партнер, і ми будемо підтримувати розвиток майбутніх економічних ініціатив у контексті нашого спільного прагнення підтримувати принципи суверенітету та безпеки в Європі. І в світі”, – сказав Девід Сукалінські.

Ми вдячні партнерам за підтримку в нашій боротьбі проти російської агресії. Україна готова ділитися досвідом та знаннями, які стануть в нагоді демократичним країнам для укріплення власної обороноздатності. Саме тому допомога Україні – це про взаємовигідне партнерство.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux