• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
DFNC1: Danish Edition. Україна й Данія поглиблюють співпрацю в галузі оборонних технологій
опубліковано 25 березня 2024 року о 17:41

23 березня в Києві відбулась двостороння оборонно-промислова конференція DFNC1: Danish Edition. Конференцію відвідали представники підприємств та компаній ОПК обох країн: 63 українських компаній та 34 данських. 

Під час конференції урядовці та підприємці України й Данії обговорювали співпрацю в галузі оборонної промисловості. Зокрема, йшлося про інвестиції в український ОПК та співробітництво в ІТ. Були підписані три документи про співпрацю.

“Нам є що запропонувати партнерам. У нас є технології, які показують себе на фронті, інженери, які вміють виготовляти якісний продукт, спроможності підприємств - державних та приватних. Нам потрібна фінансова підтримка, нам потрібні спільні розробки. Я вдячний Королівству Данія за готовність до співпраці і реальні кроки у цьому напрямку”, - сказав міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Під час конференції данські компанії MyDefence, Palantir та Данський експортно-інвестиційний фонд (EIFD) презентували свої можливості для подальшої співпраці, а також набутий досвід в Україні. 

“Мені було дуже приємно відвідати Київ під час Дансько-української конференції оборонної промисловості разом з представниками данської промисловості. Ця війна перетворилася на війну промислових потужностей, що підкреслює важливість промислового заходу, який проходив цими вихідними. Організації закупівель та логістики Міністерства оборони Данії (DALO) з нетерпінням чекає на поглиблення нашої співпраці з українською владою з метою сприяння зростанню як данського, так і українського промислового потенціалу. За допомогою та з підтримкою промисловості ми можемо досягти реальних, відчутних результатів на користь як України, так і Данії”, - зазначив керівник DALO Кім Єспер Йоргенсен.

Важливою частиною Конференції стала бізнес-сесія, під час якої відбулись понад 350 В2В зустрічей між українськими та данськими оборонними компаніями. 

“Ми тут, щоб показати, що данська оборонна промисловість може і буде робити внесок у безпекові зобов'язання Данії перед Україною. Тому ми зібрали низку найсильніших представників данської оборонної промисловості, які приїхали до Києва, щоб зміцнити зв'язки між данськими та українськими компаніями. Ця співпраця є визнанням того, що значні пожертви, зокрема, з боку Данії, є лише частиною шляху до зміцнення України.

Завдяки цій співпраці ми зміцнюємо оборонну промисловість в обох країнах, щоб наші компанії могли краще підтримувати українців у боротьбі, яку вони ведуть зараз, і в розбудові сильної оборони і суспільства в довгостроковій перспективі. Так само, як данська оборонна промисловість стає сильнішою і краще оснащеною, щоб зробити свій внесок у відновлення стійкої данської оборони в найближчі роки", - говорить заступник директора Асоціації оборонної промисловості Данії Мортен Фліндт.

Конференція проходила за підтримки  Міноборони Данії, Організації закупівель та логістики Міністерства оборони Данії (DALO), Асоціації данської промисловості (Dansk industri), Торгової палати Данії (Dansk Erhverv), Морського управління Данії (DMA) і Центру оборони, космосу та безпеки в Данії (CenSec) та з української  сторони - Мінстратегпрому, Міноборони, МЗС та Мінцифри.

З української сторони в конференції взяли участь міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін, його заступник Сергій Боєв, міністр оборони Рустем Умєров, його заступниця Катерина Черногоренко, заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков.

Данію представляли міністр оборони Троельс Лунд Поульсен, керівник Організації закупівель та логістики Міністерства оборони Данії (DALO) Кім Єспер Йоргенсен, заступник директора Асоціації оборонної промисловості Данії Мортен Фліндт та інші.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux