• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
DFNC2: Міжнародний форум оборонних індустрій. Перші підсумки
опубліковано 02 жовтня 2024 року о 10:10

1 жовтня у Києві пройшов Міжнародний форум оборонних індустрій DFNC2. Організовували його, як і минулого року, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, Міністерство оборони та Міністерство закордонних справ України.

Цього року учасниками форуму стали понад 750 людей із 30 країн світу. Захід об’єднав 168 іноземних та 115 українських оборонних компаній та асоціацій. Загалом на полях форуму відбулось близько 120 B2B зустрічей між учасниками.

Захід спрямований на те, щоб об’єднати провідні оборонні компанії світу, підприємства українського ОПК, уряди країн-партнерів, посольства та українських посадовців — з метою посилення розвитку оборонно-промислового комплексу України.

Найчисельнішими стали делегації з Данії, Сполученого Королівства, США, Франції, Італії, Чехії. Це демонструє високий рівень інтересу та підтримки України на міжнародній арені.

Форум відкривав Президент України Володимир Зеленський.

«Завдяки оборонним індустріям Україні належить стати одним із ключових глобальних донорів безпеки й дуже сильним гравцем на глобальному ринку зброї та оборонних технологій. Кожен, хто буде з нами, хто буде з Україною, я впевнений, виграє. Зараз практично кожен візит до наших країн-партнерів, майже кожні перемовини з партнерами, із лідерами держав світу, а також безпосереднє спілкування з оборонними компаніями – усе це приносить Україні більше інвестицій в оборонну сферу, нових технологій і, відповідно, виробничих можливостей», – зазначив Володимир Зеленський.

На полях форуму Президент зустрівся з керівниками та топ-менеджерами оборонних компаній країн-партнерів та відзначив представників іноземних оборонних компаній державними нагородами за їх особистий внесок у розвиток ОПК України та створення високотехнологічної продукції в умовах воєнного стану.

Основними темами форуму стали досягнення й виклики виробництва озброєння в Україні, створення нових та зміцнення існуючих партнерств. Також обговорювали досягнення домовленостей щодо подальших перспектив співпраці — як між компаніями, так і між оборонними галузями країн-партнерів.

“Дякую всім нашим партнерам, які приєднались сьогодні до форуму DFNC2. Український ОПК значно наростив свої спроможності, і це відбулось багато в чому завдяки тим домовленостям, які сформувались на цьому ж форумі рік тому, завдяки потужній підтримці, яку ми отримали від наших партнерів. І сьогодні я переконався, що ця підтримка триває. Я вважаю це доказом того, що ми йдемо правильним шляхом до Перемоги — розвиваючи власну оборонну промисловість. Сьогодні з’явились нові домовленості, нові партнерства. Тож далі нас чекає ще більше результатів”, — сказав Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Герман Сметанін.

У рамках DFNC2 було підписано кілька важливих документів про співпрацю.

Перший документ підписали ще до офіційного початку форуму — під час візиту данської делегації Міністерства оборони та парламенту Данії на чолі з Міністром оборони Данії Трольсом Лундом Пульсеном 29 вересня. Це Лист про наміри між Міністерством оборони України, Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України та Міністерством оборони Данії щодо впровадження фінансової підтримки виробництва оборонної продукції в Україні.

На форумі був підписаний також Меморандум про взаєморозуміння між Мінстратегпром та DI Defence and Security Industries Association (Данія).

Окрім того, українські компанії підписали ряд документів з іноземними компаніями щодо розвитку виробництва боєприпасів, засобів РЕБ, повітряних та морських дронів, ремонту західного озброєння.

“Ми вже інвестували 4 мільярди доларів у розвиток української промисловості, а наступного року плануємо збільшити фінансування. Наш пріоритет – розробка вітчизняних дронів та далекобійної зброї, включно з балістичними ракетами. Міноборони готове до співпраці з іноземними партнерами через створення спільних підприємств для розвитку оборонної індустрії. Пропонуємо багаторічні контракти на виробництво, постачання та технічне обслуговування озброєння”, — сказав Міністр оборони України Рустем Умєров.

Франко-німецька компанія KNDS, що вже працює з українськими партнерами, оголосила про відкриття офісу в Києві.

На DFNC2 Forum відбулося також засідання Стратегічної Ради Альянсу оборонних індустрій, створення якого було оголошено Президентом України на минулорічному форумі DFNC1. Альянс налічує вже 119 учасників. Основною темою обговорення стала координація дій Альянсу для зміцнення оборонної промисловості та розширення міжнародного співробітництва.

“Ми вдячні нашим партнерам за участь в надзвичайно важливому Міжнародному форумі оборонних індустрій DFNC2. Один з наших пріоритетів — це розвиток українського оборонно-промислового комплексу завдяки зміцненню міжнародної співпраці та іноземних інвестицій в українське виробництво зброї. Ми продовжимо цю важливу роботу разом з Міністерством оборони та Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості», — зазначив Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга.

Україна продовжує будувати Арсенал вільного світу!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux