• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Голова Верховної Ради України провів зустріч із представниками дипломатичних місій країн «Великої сімки» та Євросоюзу
опубліковано 13 липня 2022 року о 15:50

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів робочу зустріч із представниками дипломатичних місій країн «Великої сімки» та Європейського Союзу.

Насамперед Голова Парламенту України висловив вдячність за «чітку та зрозумілу позицію щодо надання Україні зброї й військової амуніції»: «Ви бачите зараз, що лише новітня зброя може перемінити ситуацію на фронті на користь перемоги української армії».

«Вітаю рішення, оголошене на зібранні «Великої сімки», про підтримку України стільки, скільки буде потрібно. Це буде перемога не лише України, а й усіх нас», — зауважив Руслан Стефанчук, акцентувавши, що Український народ, Збройні Сили України демонструють надзвичайну силу спротиву.

Спікер Парламенту зазначив, що питання повного ембарго на російські енергоносії має об’єднати весь світ: «Дуже складно зупинити війну, яку ми спонсоруємо. Надзвичайно важко, коли за період війни росія отримує 63 мільярди доларів за свої енергоносії, вкладає ці гроші у свою економіку, а тому й у свій оборонний комплекс».

Окрім того, під час зустрічі порушили питання запровадження «однозначного санкційного пакету проти російської федерації». «Якщо війна й досі триває, то виникає питання ефективності санкцій», — заявив Руслан Стефанчук, додавши, що якщо росія знаходить «лазівки» для обходу санкцій, це треба зупинити.

Коментуючи питання необхідності впровадження реформ в Україні, Голова Парламенту зазначив: «Верховна Рада України цього скликання вже зробила дуже багато для реформування законодавчої бази в Україні: зняла недоторканність народних депутатів України, повернула відповідальність за незаконне збагачення, ухвалила «антиолігархічний» закон та антикорупційну стратегію».

Він також додав, що Верховна Рада України готова й надалі рухатися шляхом реформ і налаштована на відкритий діалог: «Усе, що в межах діяльності Парламенту, ухвалення усіх правильних реформаторських законів, народні депутати України завжди готові підтримувати».

Окрім того, під час зустрічі обговорювали питання притягнення росії до відповідальності.

«Війна може бути повністю завершена лише за умов: повернення територій України на момент здобуття незалежності; чесний і справедливий вирок міжнародних судів для російської федерації як країни-агресора; відшкодування завданої Україні шкоди за рахунок майна рф», — наголосив Руслан Стефанчук, додавши, що було би справедливо, аби парламенти також розглянули питання виплати росією репарацій, адже «за війну має платити агресор, а не платники податків країн ЄС».

Зі свого боку, представники дипломатичних місій країн «Великої сімки» та Європейського Союзу заявили про підтримку України.

«Ми всі маємо спільні цілі. Рухатись уперед, допомогти Україні захистити й себе, і Європу», — наголосив Тимчасовий повірений у справах Федеративної Республіки Німеччина в Україні Бертрам фон Мольтке та додав, що всі присутні — друзі України.

«Україна та Верховна Рада України, зокрема, завжди робили та робитимуть усе, аби зберегти суверенітет, територіальну цілісність і незалежність нашої держави», — насамкінець резюмував Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux