• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із Головою фракції СДПН у Бундестазі Рольфом Мютценіхом
опубліковано 07 березня 2023 року о 14:30

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із Головою фракції Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у Бундестазі Рольфом Мютценіхом та співголовою СДПН Ларсом Клінгбайлем.

Руслан Стефанчук висловив щиру вдячність німецьким колегам за візит, який став, за його словами, візитом не тільки солідарності з Україною, а насамперед політичної та людської сміливості.

«Приємно, що позиція Соціал-демократичної партії Німеччини стає ближчою до позиції України. Також хочу подякувати усім німцям, великому німецькому народу за їхню щирість у відношенні до українців. Сьогодні в Німеччині перебуває понад одного мільйона наших громадян і я щиро дякую за таку гостинність», — зазначив Голова Українського Парламенту.

Під час зустрічі сторони обговорили ряд питань, де допомога Німеччини й Бундестагу є важливою та інколи визначальною у нашій боротьбі з агресором. Зокрема, детально йшлося про військовий аспект такої підтримки.

«Німеччина є лідером у Європі з підтримки України й зброя, що ми отримуємо від вас, — це не тільки врятовані життя українців, наших захисників, це і наш спільний шлях до перемоги», — наголосив Руслан Стефанчук.

Він вкотре подякував за отриманий комплекс ПРО IRIS-T, за Leopard-1 та Leopard-2, при цьому зауваживши, що Leopard-2 може стати основним танком цієї війни, а значить «танком нашої майбутньої перемоги».

Окремо Голова Українського Парламенту окреслив оборонні пріоритети України та закликав німецьких колег і далі підтримувати нам надання сучасного озброєння, зокрема танків, систем ППО та далекобійних ракет, які є критично важливими для нашої перемоги.

Також сторони зупинилися на подальших кроках України на євроінтеграційному та євроатлантичному шляху та підтримці цих прагнень Німеччиною; ухваленні Бундестагом важливих для України політичних рішень, зокрема вже прийнятій резолюції про визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом Українського народу та можливого прийняття резолюції на підтримку створення спецтрибуналу для країни-агресора.

Детально співрозмовники обговорили формулу миру, запропоновану Президентом України. Голова Верховної Ради України запросив німецьких колег до її обговорення та підтримки.

«Для нас є надзвичайно важливим, щоб Німеччина, як світовий лідер, як один із найпотужніших гравців у клубі Великої Сімки, підтримала ініціативу Президента України й, можливо, взяла патронат над одним із її пунктів», — закликав Руслан Стефанчук та висловив сподівання, що результатом такої співпраці стане організація Саміту формули миру за участі всіх держав, залучених до її реалізації, і Німеччини зокрема.

Окремо Голова Парламенту України подякував представникам СДПН за чітку позицію у тому, що вони відкидають можливість мирних переговорів із росією на даному етапі війни.

Голова фракції Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у Бундестазі Рольф Мютценіх наголосив, що німецький Парламент своїми рішеннями підтримував Україну як до початку повномасштабної війни, так і впродовж її ведення.

«Ми вже надали багато фінансової, військової, гуманітарної допомоги. І ви можете бути певні, що Німеччина була і залишається великим другом України. І обіцяємо, що так буде і надалі», — зазначив Рольф Мютценіх.

Він також висловив захоплення тим, що попри війну та важкі умови, українська влада робить все, щоб працювали державні установи та інституції, зокрема й Парламент України, який здійснює всі належні йому функції у повному обсязі.

Також Голова фракції СДПН від імені своїх колег запевнив Голову Верховної Ради України у подальшій постійній підтримці України з боку Бундестагу, й СДПН зокрема, і у питанні євроінтеграції, і у питанні різних аспектів допомоги. Особливо Рольф Мютценіх наголосив на встановленні справедливості у цій війні.

«Необхідно працювати над тим, щоб кримінальне міжнародне право переслідувало всіх злочинців, які здійснили злочини проти людяності, незалежно від того, які політичні посади у світі вони займають.

Ми хочемо підтримати вас у цьому. Україна в майбутньому захоче стати повноправним членом міжнародного трибуналу і для цього потрібно рішення Українського Парламенту. Ми б дуже його вітали», — підкреслив німецький парламентарій.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux