• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Голова Верховної Ради України взяв участь у Конференції голів парламентів держав-членів Групи семи
опубліковано 16 вересня 2022 року о 14:00

«Сучасна концепція міжнародної безпекової архітектури закладалася після Другої світової війни. Вона, дійсно, дуже ефективно працювала впродовж багатьох десятиліть і мала вигляд майже досконалої, якби не одне «але» — росія, яка напала на Україну», — зазначив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час відкриття Конференції голів парламентів держав-членів Групи семи. 

Спікер Парламенту України зауважив, що війна росії проти України показала вади безпекової архітектури, які терміново треба усунути й модифікувати: «Але чи можна її модифікувати, не враховуючи результати цієї війни? Безперечно, ні. Ба більше, щоби бути успішною, ця версія безпекової архітектури має базуватися на результатах цієї війни, яку зараз веде росія проти України».

Руслан Стефанчук наголосив, що результатом цієї війни має стати, по-перше, перемога України та капітуляція росії, по-друге, покарання росії як країни-агресора, згідно з нормами міжнародного права, по-третє, відновлення України насамперед коштом рф: «путін має отримати чек за цю війну від усього цивілізованого світу, лише тоді ми відновимо повагу до міжнародного права, лише тоді демократія переможе».

«Ми маємо вирішити це сьогодні. Україні потрібні позитивні сигнали. І вони є: Україна своїми активними високофаховими діями української армії спростувала міф про непереможність російської армії; безпека знову стала цінністю, про яку говорять, над якою думають; об?єднаний світ разом з Україною демонструє, що нікому у 21 столітті не дозволено на власний розсуд перекроювати кордони сьогоднішнього світу», — наголосив Голова Верховної Ради України під час свого виступу. 

Водночас Руслан Стефанчук акцентував, що новий історичний цикл безпеки на європейському континенті й у світі загалом можливий лише, коли Україна за консолідованої підтримки партнерів переможе росію у розв?язаній нею війні. «Чим довше тягнеться ця війна, тим довше Український народ і ваші народи платять за те, що вона триває. Український народ платить життями своїх кращих синів і доньок, ваші народи платять податок путіну на війну — підняття цін на енергоресурси й інші речі. Тому у наших спільних силах зупинити це якомога швидше».

«Потрібна саме та зброя, яку Україна просить, і вона потрібна саме зараз», — заявив Спікер Парламенту Україну, зазначивши, що він провів велику кількість перемовин із колегами — спікерами «Великої сімки»: «Основне питання — збройна та фінансова підтримка України». 

«Сьогодні весь світ разом з Україною має визнати одну очевидну річ — ми живемо поруч із державою-терористом. Відповідь має бути симетричною — весь світ має змусити відчувати їхню провину як держави-терориста. Ми не маємо закривати очі на це, лякаючись погроз із боку росії чи продаючи наше мовчання за дешевий газ чи нафту. Ми маємо сказати світові, що росія сьогодні — це держава-терорист», — наголосив Голова Верховної Ради України, додавши, що світ відповідальний за історичний момент: «Сьогодні ми маємо діяти разом швидко й безумовно. Настав час великих рішень, великих справ, великих перемог. Знаю, що це під силу країнам «Великої сімки» — вашим великим народам разом із великим Українським народом!»  

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux