• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Керівництво Верховної Ради України взяло участь у конференції щодо виконання Державної антикорупційної програми
опубліковано 05 квітня 2023 року о 15:20

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук та Перший віцеспікер Олександр Корнієнко взяли участь у конференції «Шлях до майбутнього без корупції: покрокова інструкція», присвяченій презентації Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки.

У своєму зверненні до учасників заходу Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зауважив, що питання запобігання і протидії корупції не втрачає своєї актуальності навіть під час дії воєнного стану. За його словами, попри те, що майже всі ресурси держави і суспільства сьогодні спрямовані на захист від неспровокованої військової агресії рф, Україна демонструє певний поступ у боротьбі із корупцією.

«Зокрема, індекс сприйняття корупції в Україні за 2022 рік покращився на 1 бал, а Група держав проти корупції (GRECO) нещодавно відзначила прогрес України у виконанні рекомендацій щодо боротьби з корупцією», — зауважив Руслан Стефанчук.

Водночас він нагадав присутнім, що Український Парламент схвалив Антикорупційну стратегію на 2021–2025 роки ще у червні минулого року, однак досягнення поставлених у ній завдань неможливе без впровадження Державної антикорупційної програми — «дорожньої карти» реформ у цій сфері.

«У зв’язку з цим маємо очікування, що практична реалізація передбачених в Державній антикорупційній програмі заходів дасть можливість очистити державний апарат від недоброчесних службовців, викорінити корупційні схеми в ключових сферах публічної політики, істотно зменшити кількість корупціогенних факторів у національному законодавстві», — підкреслив Руслан Стефанчук.

Він також закцентував на тому, що ефективні антикорупційні розслідування та судочинство є однією з вимог на шляху України до Європейського Союзу.

«Впевнений, що сконсолідувавши наші зусилля, ми зможемо виконати це завдання на «відмінно». Настав час якнайшвидше переходити від обговорення наших планів і побажань до реального втілення антикорупційних заходів», — закликав Голова Верховної Ради України.

«Прийняття Державної антикорупційної програми для виконання антикорупційної стратегії — велика подія. Маю сподівання, що цей документ дійсно стане чіткою інструкцією, яка приведе нашу країну до майбутнього без корупції», — наголосив, зі свого боку, Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Водночас він зауважив, що корупція, особливо під час війни, може бути багато у чому злочином із важкими наслідками, саме тому імплементація Державної антикорупційної програми є спільною справою, яка наближатиме країну до світових та європейських стандартів: «Верховна Рада України виконуватиме свою роль у цьому».

Окрім того, Перший віцеспікер акцентував, що необхідно розпочати й продовжити з відновлення повноцінної інфраструктури декларування: «Повернути декларування, з огляду на нюанси воєнного стану щодо безпеки наших військових і тих, хто виконує надважливі завдання, пов’язані із захистом та обороною».

«Для всіх нас з’являється дуже багато нової роботи. Але, працюючи разом, усе обов’язково вдасться», — підсумував Олександр Корнієнко.

Довідково. Захід організовано Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) та Антикорупційною ініціативою Європейського Союзу в Україні (EUACI).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux