• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Координаційна платформа Мінстратегпрому розпочала роботу
опубліковано 18 жовтня 2021 року о 14:20

18 жовтня о 14:00 в Будинку Уряду розпочалося перше засідання Координаційної платформи з розвитку озброєння і військової техніки (ОВТ), ініціатором якого є Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України.

Координаційна платформа має забезпечити реалізацію єдиної державної промислової політики у сфері державного оборонного замовлення, оборонно-промислової та авіакосмічної діяльності, а також ефективну взаємодію органів державного управління та оборонних підприємств у рамках модернізації та оновлення ОВТ.

У вітальній промові Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський наголосив, що необхідність у проведенні Координаційної платформи назріла давно: про це говорили як військовики в зоні проведення Операції об’єднаних сил, так і виробники та державні замовники, представники експертного середовища.

«Сьогодні ми маємо у фаховому колі обговорити наявні питання щодо експлуатації військової техніки та озброєння, почути від безпосередніх користувачів реальні потреби та визначити наші наступні дії, спрямовані на належну практичну реалізацію Стратегії національної безпеки України, Стратегії розвитку оборонно-промислового комплексу України, а також програмних документів з розвитку ОВТ», – сказав очільник Мінстратегпрому.

За словами Олега Уруського, проведення Координаційної платформи є особливо актуальним на фоні планування оборонних закупівель, реформи вітчизняного оборонно-промислового та авіаційного комплексу.

Віце-прем’єр-міністр України зазначив, що засідання Координаційної платформи стануть регулярними, на них усі учасники зможуть порушити важливі питання щодо оснащення та застосування ОВТ.

«Переконаний, що одним із допоміжних інструментів у подальшій роботі платформи стане Агенція оборонних технологій, яка вже незабаром буде створена в Україні і яка не лише спрямовуватиме діяльність оборонної промисловості держави, а й надаватиме додаткові можливості у забезпеченні потреб Збройних Сил України та інших складових сектору безпеки й оборони нашої країни у новітніх зразках озброєння, військової та спеціалізованої техніки», – додав Олег Уруський.

Участь у першому засіданні Координаційної платформи з розвитку ОВТ беруть представники Верховної Ради України, Ради національної безпеки і оборони України, Мінстратегпрому, Міноборони, МВС (Національної гвардії, Держприкордонслужби, ДСНС), Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗС України, НАН України, ДК «Укроборонпром», ряду приватних оборонних підприємств та організацій, а також представники профільного експертного середовища.

Нагадаємо, Координаційну платформу створено за ініціативою Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олега Уруського.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux