• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Міністерство підбило підсумки виставки «Зброя та безпека-2021» та авіакосмічного салону «Авіасвіт-ХХІ»
опубліковано 25 червня 2021 року о 08:57

За підтримки Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України з 15 по 18 червня 2021 року відбулися XVII Міжнародна спеціалізована виставка «Зброя та безпека-2021» та ХІІ Міжнародний авіакосмічний салон «Авіасвіт-ХХІ», що традиційно пройшли в Міжнародному виставковому центрі (Броварський проспект, 15, м. Київ).

У церемонії відкриття виставкових заходів узяли участь Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський, заступники Міністра оборони України, Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак, заступник Міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, голова ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв, Генеральний директор ТОВ «МВЦ» Анатолій Ткаченко та інші.

Олег Уруський привітав учасників і гостей виставки та авіакосмічного салону, висловив сподівання, що українські підприємства знайдуть нових партнерів і підпишуть вигідні контракти.

Віце-прем’єр-міністр України та почесні гості відвідали павільйони і стенди державних та приватних компаній, які експозиціонували новітню техніку оборонної промисловості, інноваційні, наукові та інженерно-конструкторські розробки у безпековій та авіакосмічній сферах.

Сучасні зразки оборонного та авіакосмічного комплексу були представлені у форматі двох основних розділів: «Озброєння та техніка для армії і правоохоронних органів» та «Зброя для цивільного населення».

Як повідомляє Управління інвестиційної політики, міжнародної технічної допомоги та виставкової діяльності Мінстратегпрому, загалом участь у виставці взяли 332 підприємства, з яких – 35 закордонних компаній із 13 країн світу.

Серед експонатів виставки – безпілотний авіаційний комплекс «Сокіл-300», нова зенітна ракета «Корал», керований реактивний снаряд РСЗВ «Вільха», протикорабельна крилата ракета комплексу 360МЦ «Нептун», прототип БМП «Кевлар-Е», розвідувально-ударний безпілотний комплекс RAM II, безпілотний комплекс вертолітного типу RZ 500, БТР-4, БТР-3ДА, танк «Оплот» Т-72АМТ та багато іншого.

На стенді Мінстратегпрому було представлено сім підприємств. Інтерактивності експозиції додавав моноблок українського виробництва WIDER, реалізований за допомогою програми державної підтримки Державної інноваційної фінансово-кредитної установи, що входить до сфери управління Міністерства. Також відображалась інформація щодо ТОП-цілей Мінстратегпрому, ключових напрямів оборонно-промислового комплексу, а також досягнень у сферах авіакосмічної галузі та цифровізації.

Учасники та гості виставки мали змогу ознайомитися з макетами повномасштабного динамічно-випробувального супутника «Мікросат», місячного лендера, ракети-носія «Циклон-4М», ракети-носія «Антарес» та на майданчику віртуальної реальності влаштувати прогулянку місячною базою.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux