• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Олександр Камишін: Зброяр — професія майбутнього в Україні
опубліковано 28 листопада 2023 року о 13:26

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та Міністр оборони Рустем Умєров зустрілися зі студентами та викладачами Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Говорили про важливість долучення молоді до українських компаній, які ведуть військові розробки.

Звертаючись до студентів КПІ, очільник Офісу Президента зазначив, що розвиток вітчизняного військово-промислового комплексу – це важлива основа майбутніх безпекових гарантій для України.

«Безумовно, розвиток ВПК – це один із наших основних пріоритетів. А ви сьогодні є тими, хто творитиме це майбутнє», – акцентував Андрій Єрмак.

За словами Олександра Камишіна, нинішні зброярі – це як досвідчені фахівці, так і молоді винахідники, які створюють свій продукт, масштабують його й поставляють на озброєння в ЗСУ, програмісти, вчорашні випускники з новим баченням технологічних процесів.

«Сьогоднішній зброяр – це той, із кого починається смерть ворогам. У цій залі є люди, завдяки яким Moscow never sleeps, Sochi never sleeps, а скоро й інші міста РФ також не спатимуть. Ми маємо на своїй землі найбільшу війну поколінь. І це не лише війна солдатів і генералів – це також війна інженерів. Це перегони технологій, у яких ми маємо бути швидшими, розумнішими, винахідливішими», – зазначив міністр.

Очільник Мінстратегпрому зауважив, що з початку великої війни в Укроборонпромі пройшли практику близько двох тисяч студентів, третина з них залишилася працювати в компанії – «Усі ми усвідомлюємо: зброяр — професія майбутнього в Україні».

Андрій Єрмак повідомив, що, згідно з домовленостями президентів Володимира Зеленського та Джозефа Байдена, 6–7 грудня у Вашингтоні відбудеться перша конференція «DFNC1: US Edition» щодо спільного українсько-американського виробництва озброєння.

«Ця подія надзвичайно важлива для нашої оборонної галузі. У заході візьмуть участь представники кількох десятків вітчизняних підприємств – як державних, так і приватних. Ще більше компаній – зі США. Очікуємо на конструктивний і предметний діалог, що втілиться в майбутньому в контракти. Ми будемо дуже раді залучати до конференції студентів та випускників вашого вишу», – сказав він.

Рустем Умєров запросив молодих спеціалістів приходити на роботу до конструкторських бюро, military-tech-стартапів, лабораторій українських заводів ВПК, щоб, застосовуючи свої знання, стати співтворцями української перемоги.

«Ми вже маємо суттєві досягнення. Кулеметні турелі на рухомих платформах, які знищують ворожу піхоту. Розвідувальні та ударні БПЛА, які знищують ворожу логістику, РСЗВ, артилерію та командні пункти. Морські дрони, які завдали поразки Чорноморському флоту РФ. За кожним із цих засобів – інженер, дослідник, тестувальник. Зокрема, це й випускники вашого університету», – зазначив Міністр оборони України.

За словами Олександра Камишіна, Мінстратегпром у постійному пошуку інноваційних рішень для гуманітарного розмінування та сучасних розробок для військової техніки та озброєння, у рамках Brave1 активно працює з молодими винахідниками.

«Ми віримо в українську оборонку. Ми віримо, що українська зброя здатна наблизити нас до перемоги. І ми віримо, що саме високотехнологічна продукція стане локомотивом відновлення нашої економіки», – заявив Олександр Камишін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux