• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Денис Шмигаль: Розраховуємо на активну й плідну співпрацю під час головування Японії в G7
опубліковано 23 вересня 2022 року о 09:32

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та Прем’єр-міністр Японії Кішіда Фуміо під час зустрічі в Нью-Йорку 22 вересня обговорили притягнення росії до відповідальності за війну проти України, підготовку до опалювального сезону та відновлення нашої країни.

Денис Шмигаль подякував Японії та японському народу за підтримку України у військовій, фінансовій, гуманітарній сферах, а також у питаннях запровадження санкцій проти агресора.

«Розраховуємо на активну й плідну співпрацю під час головування Японії в G7. Також сподіваємося на швидке відновлення роботи Посольства Японії в Україні, аби ми могли зробити наше співробітництво більш тісним і скоординованим», — зазначив Прем’єр-міністр України.

Очільник українського Уряду подякував Прем’єр-міністру Японії за участь у другому саміті Кримської платформи в серпні цього року та за надання майже 1 млрд доларів фінансової підтримки.

«Особливо цінуємо виділення 17 млн доларів для закупівлі тимчасових сховищ для зберігання зерна. Це дуже важливо для подальшого експорту зерна в країни, які його потребують», — відзначив Денис Шмигаль і додав, що захід високого рівня в Нью-Йорку щодо продовольчої безпеки довів: Україна виконує свої зобов’язання перед всіма країнами й особливо перед найбільш вразливими.

Прем’єр-міністр України також розповів про звірства росії проти мирних українських громадян та ініціювання Україною створення Спеціального міжнародного трибуналу.

«Сподіваємося, що Японія підтримає цю ініціативу, щоб не лише військові були засуджені через Міжнародний кримінальний суд, але й щоб понесли заслужену відповідальність російські політики, які ухвалювали рішення про агресію та про геноцид українського народу», — зазначив очільник Уряду України.

Денис Шмигаль також порушив питання проходження опалювального сезону. Він підкреслив, що Україна достатньо забезпечена енергоресурсами, але водночас потребує швидкого відновлення лікарень, шкіл і житла для того, щоб люди могли пройти цей зимовий період.

«Будемо вдячні Японії та країнам Великої сімки у підтримці України у швидкому відновленні критичної інфраструктури, а також у подальшій відбудові й модернізації нашої країни», — зазначив Прем’єр-міністр України.

Кішіда Фуміо зі свого боку запевнив, що Японія та японський народ стоять поруч з українцями, які борються за захист своєї країни, і будуть надалі надавати необхідну підтримку. Прем’єр-міністр Японії засудив проведення росією псевдореферендумів на окупованих територіях України й підкреслив, що Японія тісно співпрацюватиме з країнами G7, щоб відповісти на ці дії, включаючи подальше запровадження санкцій.

Також Кішіда Фуміо повідомив, що Японія прискорює підготовку до відновлення роботи Посольства в Україні, аби тісніше співпрацювати з українським Урядом.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux