• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Rheinmetall вироблятиме БМП Lynx в Україні: перші результати Ukraine Recovery Conference для оборонної промисловості
опубліковано 12 червня 2024 року о 12:37

Бойові броньовані машини Lynx виробництва німецького оборонного гіганта Rheinmetall будуть вироблятися в Україні. Про це сказав CEO Rheinmetall Армін Паппергер 11 червня на Ukraine Recovery Conference, в рамках панельної дискусії, присвяченої розвитку української оборонної промисловості.

“Зараз ми успішно створюємо не тільки добрі відносини, але і лінії продукції. Вчора я був в Україні, у нас було відкриття першої фабрики в Україні. Ми там ремонтуємо бойові машини піхоти, пізніше ми там ремонтуватимемо і гаубиці. Та найважливіше, в чому ми дійшли згоди, що наприкінці цього року у нас буде перша бойова машина піхоти, яка буде зроблена в Україні”, - сказав Армін Паппергер.

За його словами, німецький народ підтримує надання фінансової допомоги Україні, але її треба збільшувати та планувати більш довгострокову співпрацю, “а зараз у нас стратегія на 6, можливо 12 місяців. Цього недостатньо, якщо ви ведете війну проти росії - проти дуже небезпечного контрагента. Я дуже сподіваюся, що цього не буде, але якщо Україна програє, у Європи буде дуже масштабна проблема”. Він зазначив, що збільшення бюджету на допомогу Україні дозволить створювати більші спільні підприємства між європейськими й українськими компаніями, і це стане ключем до успіху.

Нагадаємо, в рамках партнерства АТ «Українська оборонна промисловість» і світового оборонного гіганта Rheinmetall в Україні розпочав роботу перший цех з ремонту і виробництва бронетехніки.

Також Армін Паппергер та міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо розширення стратегічної співпраці. Угода має на меті визначити та розвинути подальші напрямки більш тісної співпраці між українською оборонною промисловістю та технологічною групою з Дюссельдорфа.

Конференція, яку спільно проводять Німеччина та Україна 11-12 червня в Берліні, об’єднала лідерів урядів низки країн, міжнародних організацій, бізнесу та громадянського суспільства навколо  питання швидкого відновлення та довгострокової відбудови України.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін і Генеральний директор АТ “Українська оборонна промисловість” Герман Сметанін стали спікерами сесії “Партнерство задля зміцнення подальшого озброєння України: Оборонна промисловість України як основна рушійна сила стійкості та відновлення”. Говорили про зростання та інноваційні можливості галузі, залучення інвестицій, у тому числі в проєкти міжнародної кооперації, та обмін досвідом у розробці інноваційних проектів. 

“Українська оборонна промисловість десятиріччями була в занепаді. Але сьогодні вона відроджується. Нам потрібно виробляти все більше і більше зброї, і цього все одно ніколи не буде достатньо. Тому ми започаткували проєкт ZBROYARI: Manufacturing Freedom, в рамках якого закликаємо наших партнерів закупити озброєння українського виробництва для українського війська. Також маємо багато успішних кейсів співпраці міжнародних компаній з українськими. 

Оборонка робить значний внесок в економічне відновлення України. Ми дуже вдячні за ту допомогу, яку отримуємо від наших партнерів – країн, які представлені тут сьогодні. І звісно ми поділимося уроками, які ми вивчили, з нашими партнерами. Одного дня Україна приєднається до ЄС і до НАТО - і обидві організації отримають сильного партнера з міцною оборонною промисловістю, який не конкурує, але доповнює. У цей момент обороноздатність Європи і в НАТО стане значно потужнішою. Збудуємо Арсенал вільного світу разом”, - сказав Олександр Камишін.

У політичній частині панелі, присвяченій загальним візіям розвитку оборонної промисловості України в контексті світової безпеки, участь взяли парламентський державний секретар у Федеральному міністерстві економіки та кліматичних дій Німеччини доктор Франціска Брантнер, прем’єрміністр Нідерландів Марк Рютте, державний міністр із питань Європи та Північної Америки Великої Британії Нусрат Гані.

Друга частина панелі була присвячена конкретним кейсам оборонної галузі в контексті розвитку потужностей, партнерства з іноземними компаніями та адаптації до роботи в умовах воєнного часу. Участь взяли СЕО defence-кластеру Brave1 Наталія Кушнерська, директор з інвестицій авіаційної виробничої компанії Skyeton Євген Яковлев. CEO Rheinmetall Армін Паппергер, Генеральний директор підрозділу BAE-Systems в Україні Крістіан Сіар розповіли про позитивний досвід співпраці з українськими компаніями.

«Я дуже вдячний нашим союзникам за допомогу у боротьбі України за незалежність проти російської федерації. Наші підприємства мають відповідати на низку викликів: зростання виробництва та освоєння нових видів продукції в умовах повномасштабного вторгнення, робота в умовах блекаутів, фізична безпека працівників і підприємств, перенесення найбільш критичних технологічних процесів у підземні приміщення та потреба у збільшенні фінансування.

Розширення виробничих спроможностей та подальша адаптація нашої продукції до потреб Сил оборони України є найбільшою запорукою успішної роботи підприємств ОПК», – зазначив Герман Сметанін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux