• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук: Франція не словами, а справами говорить, що Україна повинна перемогти у війні якомога швидше
опубліковано 02 лютого 2023 року о 15:04

На цьому Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив під час зустрічі з керівництвом та членами парламентських комітетів з питань оборони, закордонних та європейських справ Національних Зборів Парламенту Франції, а також парламентською групою дружби «Франція-Україна».

Він подякував французьким парламентаріям за небайдужість до проблем України та потужну її підтримку. Водночас наголосив, що наша держава потребує ще більшої допомоги, щоб захистити не тільки свою землю, а й ті цінності, на яких тримається європейська державність.

«Сьогодні Україна стоїть на кордоні між цивілізацією і проваллям, боронить свою землю та захищає важливі цінності. Це є те, що складає мотивацію нашого спротиву. Ми знаємо, що ми разом з нашими партнерами — на стороні добра, і робимо все, щоб продемонструвати світу, що принципи та цінності цивілізованого суспільства мають значення і є основою нашого співіснування», — наголосив у промові перед депутатами Руслан Стефанчук.

За його словами, для повної перемоги Україні дуже важливо сьогодні відчувати плече партнерів і тому ми очікуємо конкретних та дієвих кроків з боку цивілізованої спільноти.

«Нам потрібне озброєння, важке наступальне озброєння. І я хочу подякувати Франції за лідерство у формуванні та розширенні міжнародної коаліції на нашу підтримку у цьому питанні. Ви не словами, а справами говорите, що Україна повинна перемогти у цій війні якомога швидше. Французька зброя на передовій — найкращий приклад того, що Франція — з Україною», — підкреслив Голова Українського Парламенту та закликав французьких колег не зменшувати зусилля у цьому напрямі та підтримувати Україну у інших важливих для неї питаннях.

Зокрема, окрім продовження військо-технічної допомоги, Руслан Стефанчук закликав до посилення політичної підтримки України французьким Парламентом: визнання рф терористичною державою; притягнення росії до відповідальності за всі злочини, вчинені в Україні; міжнародної ізоляції росії; визнання Голодомору 1932-33 років геноцидом Українського народу; підтримки формули миру Президента Володимира Зеленського та можливості патронату над одним із її пунктів.

«Ми також дякуємо за лідерську роль Франції у підтримці України на шляху до Європейського Союзу. Для нас зараз важливий наступний крок — відкриття перемовин про повноцінне членство в ЄС, де ми також сподіваємося на провідну роль Франції. Дуже важлива ваша підтримка і на шляху поступу України до НАТО, тому що сьогодні українці воюють, як армія НАТО і є щитом країнам Альянсу на передовій», — зазначив Руслан Стефанчук.

Насамкінець зустрічі Голова Верховної Ради України вкотре подякував французьким колегам за високий рівень співпраці між парламентами наших країн та запевнив, що Український Парламент робитиме все для того, щоб «Україну чули у світі, і Україна чула увесь світ».

«Ми з вами — представники наших народів, тому маємо робити те, що хочуть наші народи. А вони хочуть миру, співпраці, перемоги, далі жити у цивілізованому суспільстві, пишатися нашими спільними цінностям та спільним майбутнім. Дякую вам за вашу працю і підтримку! Слава Україні!», — наголосив у промові Руслан Стефанчук.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux