• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук: Ми не повинні чекати завершення війни, аби реалізувати важливі зміни в країні
опубліковано 21 квітня 2023 року о 12:29

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук взяв участь у Міжнародному саміті міст та регіонів в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, який відбувся в Києві.

Участь у розширеному форматі засідання Конгресу взяли парламентарії, урядовці, очільники міст та обласних військових адміністрацій, представники місцевого самоврядування та міжнародні партнери.

Руслан Стефанчук подякував усім делегатам саміту за участь, зокрема, численним міжнародним делегаціям, які представляють регіональні влади наших іноземних партнерів. За його словами, величезна підтримка, яку відчуває наша держава, «є результатом не лише взаємодії голів держав, урядовців та парламентаріїв, але й чисельних побратимських партнерств між конкретними громадами, містами, регіонами України та країн усього цивілізованого світу».

Він також підкреслив, що саме ідеали місцевого самоврядування, як головної підвалини демократії, фундаментально відрізняють нас від російського агресора.

«Реальне слідування принципам, закладеним в Європейській хартії місцевого самоврядування, дало свої результати. Ми побачили стійку цілісну систему регіональних влад та місцевого самоврядування не лише в рамках однієї країни, але як світову спільноту, яка готова підтримувати одне одну у складні часи», — зазначив Руслан Стефанчук.

Водночас Голова Українського Парламенту зауважив, що умови війни показали: лише системна, якісна комунікація і постійна взаємодія між органами влади та місцевого самоврядування усіх рівнів дає можливість успішно протистояти російській навалі.

«Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України — це той майданчик, на якому спільно обговорюються та приймаються важливі рішення, які стосуються усіх сфер життя», — підкреслив Руслан Стефанчук, наголосивши, що особлива увага на зібранні спрямовується на вирішення регіональних проблем, насамперед на територіях, які постраждали внаслідок бойових дій.

«Ми не повинні чекати завершення війни, аби реалізувати важливі зміни в країні. Парламент, як і вся країна, приймає необхідні рішення для перемоги. Проте на порядку денному Верховної Ради України стоять і важливі законодавчі акти, які змінюють країну вже сьогодні, продовжують наближати її до європейської спільноти, підвищувати її стійкість, створюють усі передумови для розвитку сучасної, демократичної України», — зазначив Голова Українського Парламенту.

За його словами, сьогодні у Верховній Раді України активно опрацьовуються законодавчі ініціативи, спрямовані на зменшення податкового навантаження на власників нерухомого майна, яке пошкоджене внаслідок бойових дій або забруднене вибухонебезпечними предметами; компенсації за пошкодження та знищення окремих категорій нерухомого майна внаслідок бойових дій; імплементації законодавства Європейського Союзу у сфері електронної ідентифікації; зменшення тиску на бізнес шляхом звільнення від перевірок стану пожежної та техногенної безпеки за умови страхування бізнесом своєї відповідальності; посилення захисту прав інтелектуальної власності; державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні тощо.

Окремо Руслан Стефанчук акцентував на законах, які посилюють спроможність місцевого самоврядування, а саме: щодо вдосконалення співробітництва територіальних громад та щодо вдосконалення служби в органах місцевого самоврядування.

«Це лише частина нашої спільної роботи на побудову сильної і процвітаючої України», — наголосив насамкінець виступу Голова Верховної Ради України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux