• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук: На шляху євроінтеграції Верховна Рада України націлена виключно на одне — на результат
опубліковано 28 вересня 2022 року о 12:51

На шляху євроінтеграції Верховна Рада України націлена виключно на одне — на результат. На цьому Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук наголосив під час зустрічі з Комісаром ЄС з політики сусідства та переговорів щодо розширення Олівером Варгеї.

Він проінформував високого гостя про роботу Парламенту над євроінтеграційним треком, зокрема, що стосується судової реформи та сфери боротьби з корупцією.

«Це призначення спеціального антикорупційного прокурора та Генерального прокурора, ухвалення Антикорупційної стратегії на 2022-25 роки та обрання двох членів ВРП за квотою Парламенту. Крім того, вже ухвалений відповідний закон на виконання вимог, які стосуються ФАТФу, в першому читанні прийнято законопроекти про вдосконалення процедури конкурсного відбору суддів до КСУ та про медіа», — повідомив Руслан Стефанчук, додавши, що наступне першочергове завдання на виконання вимог Європейської Комісії — це законопроект про національні спільноти, до якого Парламент вже очікує висновки експертизи інституцій Євросоюзу.

Він також розповів, що відбувається активна спільна робота з Урядом щодо адаптації українського законодавства до європейського, для чого Парламент вже ухвалив відповідну Постанову про внесення змін до Регламенту, за якими відповідні законопроекти будуть розглядатися за процедурою так званого «фаст треку».

«Для нас дуже важливо посилити конституційну спроможність Верховної Ради України. Ми створили відповідні підкомітети в усіх комітетах Парламенту, які будуть займатися євроінтеграційним напрямом законодавчої діяльності, для підготовки законопроектів належної якості, що дасть можливість їх пришвидшеного розгляду», — акцентував Голова Верховної Ради України.

Він також закликав європейських колег до активного сприяння у координації цієї діяльності на рівні Єврокомісії для швидкого проходження необхідної експертизи наших законопроектів.

«Ми також сподіваємося на здійснення Єврокомісією оцінки виконання Україною рекомендацій вже у грудні. Для нас це важливо, тому що Верховна Рада України націлена виключно на одне — на результат. Ми очікуємо підтримки і Єврокомісії, і Євроради, і будемо вдячні за використання всіх ваших можливостей з тим, щоби допомогти Україні у цьому треку», — звернувся до європарламентаріїв Голова Верховної Ради.

Своєю чергою Комісар ЄС з політики сусідства та переговорів щодо розширення Олівер Варгеї зазначив, що новий статус України як кандидата на членство в ЄС означає посилення співпраці з ЄС та поглиблення діалогу з різними частинами України як держави. І у цьому відношенні роль українського Парламенту є визначальною.

«Практично впровадження всіх реформ в Україні залежить від Парламенту. І ми готові надавати значно більшу допомогу для того, щоби ці завдання виконувалися, і виконувалися правильно. Мова йде про повну адаптацію України до законодавства ЄС. Це непросто, і ми готові посилити нашу співпрацю з вами, зокрема, на експертному рівні», — запевнив українських колег Олівер Варгеї.

Він наголосив на тому, що жодна країна ще не набувала членства в ЄС так, як Україна — в умовах повномасштабної агресії.

«З одного боку — Україна б’ється у цій війні, з іншого – ви впроваджуєте реформи. Але навіть за цих обставин важливо, щоби ці реформи мали високу якість і відповідність, щоби ми побачили їх стійкий результат. І ми готові вам у цьому допомогти», — наголосив Комісар ЄС Олівер Варгеї.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux