• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук: Ніколи не будуть питаннями перемовин суверенітет, територіальна цілісність і незалежність України
опубліковано 10 червня 2022 року о 11:13

Є питання, які ніколи не будуть предметом обговорень — це національний суверенітет, державна територіальна цілісність та незалежність України. Про це наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук в інтерв’ю італійському телеканалу «Sky News Italia».

Водночас Спікер Парламенту України зазначив, що головним є не сам факт перемовин, а результат, до якого можна дійти завдяки їм. А втім, «із кожним Ірпенем, Бородянкою та Маріуполем стає менше речей, про які можна домовитись».

Руслан Стефанчук виокремив основні напрями, за якими Україна зараз потребує допомоги: це потужний сигнал солідарності щодо підтримки кандидатства у члени ЄС, який має відбутися 24 червня; надання сучасної та якісної зброї (MLRS-системи, артилерія, бронетехніка, авіація, ППО та протикорабельне спорядження); розмінування територій; притягнення винних рф у скоєнні звірств на території України до кримінальної та юридичної відповідальності; фінансова допомога задля післявоєнної відбудови України.

«Ми хочемо, щоби Міжнародний кримінальний суд, а також спеціальний трибунал виніс свій справедливий вирок російській федерації щодо її вторгнення, а також присудив справедливу компенсацію. Адже завдану Україні шкоду має насамперед відшкодувати російська федерація, її керівництво, її олігархи», — зазначив Голова Верховної Ради України.

«Не думаю, що чим більше зброї — тим довша війна, бо війна вимірюється не часом, а тим, хто буде переможцем», — зауважив Руслан Стефанчук і додав, що весь світ бачить, як російська армія в 20 разів більша за українську, але Збройні Сили України більш мотивовані, вони захищають свою землю та народ. Саме тому для України вкрай важливим є надання необхідної якісної зброї задля перелому у війні, «щоби ми могли потіснити російську армію в межах кордонів України та вигнати з нашої території».

«На початку війни я звернувся до всіх спікерів парламентів Європейського Союзу, всіх парламентів країн G20, і запросив їх приїхати в Україну. Цим запрошенням на сьогодні вже скористалися майже 20 спікерів з усього світу. Вони приїхали в Україну, виступили в Парламенті, побачили на власні очі, що відбувається», — повідомив Спікер Парламенту та, користуючись нагодою, запросив із робочим візитом до України Спікера Парламенту Італії та Прем’єр-міністра «на власні очі побачити наслідки звірств, скоєних рф».

«росія обіцяла, що візьме Київ за два-три дні. Сьогодні 105 день війни. Від Києва відкинуті всі російські війська, війна перемістилися на Схід України. Дякую всім: звичайним громадянам і військовим, які створили шалений спротив російській армії у таких містечках як: Ірпінь, Буча, Гостомель і Бородянка. Вони своїми життями не пустили росіян до Києва», — наголосив Голова Верховної Ради України.

Насамкінець Руслан Стефанчук висловив вдячність Європі за те, скільки вона робить, щоб Україна перемогла у цій війні, щоби ця страшна війна у центрі Європи врешті-решт завершилася. «Але оскільки війна ще триває, то є й можливість робити ще більше», — акцентував він.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux