• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук провів розмову з Головою Палати депутатів Республіки Чилі
опубліковано 11 травня 2023 року о 08:40

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у форматі відеоконференції провів розмову з Головою Палати депутатів Республіки Чилі Владом Міросевичем Вердуго.

Він, зокрема, подякував Чилі за постійну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України з перших днів повномасштабного вторгнення росії.

«Україна розглядає Чилі як важливого партнера України у Південній Америці. Ми дуже зацікавлені у подальшому розвитку міжпарламентського співробітництва з Чилі та зміцненні двосторонніх відносин між нашими країнами», — наголосив Голова Українського Парламенту.

Він також подякував за вже надану гуманітарну допомогу і закликав Чилі приєднатися до союзників, які надають і військову підтримку Україні.

Крім того, сторони обговорили важливі для України політичні питання, зокрема, Голова Українського Парламенту закцентував, що Україна захищає сьогодні не лише свою державу, а й світові демократичні цінності.

«Чилі має свою історію боротьби за ці цінності. І тому я був би вдячний Палаті депутатів Чилі за прийняття окремої резолюції про засудження військової агресії росії проти України та визнання росії країною-агресором і посібником тероризму», — закликав Руслан Стефанчук .

Під час розмови йшлося також про приєднання Чилі до санкцій проти рф, зокрема, економічних та фінансових обмежень, запроваджених міжнародним співтовариством; реалізацію мирної ініціативи України — формули миру Президента Володимира Зеленського та участі Чилі у її втіленні; створення спецтрибуналу щодо злочину агресії проти України для росії, як країни-агресора, яка має понести покарання, відповідно до норм міжнародного права; участь Чилі у повоєнній відбудові України та патронату над певними інфраструктурними проектами однієї з областей, які постраждали від російської агресії.

Наостанок Руслан Стефанчук запросив колегу відвідати Україну, а також взяти участь у Другому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи у жовтні у Празі.

«Я переконаний, що попри відстань між нашими країнами у тисячі кілометрів, ми говоримо мовою спільних цінностей — цінностей справедливості і поваги до суверенітету та територіальної цілісності. Ми однаково хочемо миру та розвитку. Україна стоїть на стороні добра і разом ми зможемо зробити все, щоб отримати перемогу у цій війні», — наголосив наостанок Голова Верховної Ради України.

Голова Палати депутатів Республіки Чилі Влад Міросевич Вердуго подякував українському колезі за запрошення та зазначив, що Чилі була однією з перших країн, які відреагували на жахливу агресію росії проти України, і чилійський народ був, є і буде солідарним з Україною.

«Чилі — це країна, яка поважає міжнародне право, а агресія росії проти України дуже небезпечна для всієї міжнародної спільноти. Тому Чилі буде стояти на стороні цінностей європейської спільноти, міжнародного права та прав людини», — наголосив Влад Міросевич Вердуго.

Він також запевнив українського колегу, що Чилі й надалі буде посилювати свою допомогу як гуманітарну, так і у питанні фінансування проектів реконструкції України та буде застосовувати увесь свій вплив для припинення російської агресії проти України.

«Чилі — це невеличка країна, але ми завжди виступаємо проти тиранії. Ми країна, яка має і відчуває зобов’язання перед демократичним світом та відповідальність у запобіганні війн. Тому ми вам обіцяємо свою підтримку і даємо слово, що будемо працювати задля встановлення миру», — наголосив Влад Міросевич Вердуго .

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux