• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук провів зустріч із Федеральним Канцлером Німеччини Олафом Шольцем
опубліковано 03 червня 2022 року о 16:24

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із Федеральним Канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Спікер Українського Парламенту висловив сподівання на чесну та відкриту розмову та зазначив, що готовий предметно представити поточну ситуацію в Україні та відповісти на всі можливі запитання.

За його словами, налагодження робочого діалогу між Україною та Німеччиною, зближення народів — це ключове завдання візиту до Німеччини, а вчорашні зустрічі із колегами з Бундестагу продемонстрували високий рівень підтримки України.

«У мене склалося враження, що Україна об’єднує навіть політичних опонентів у Німеччині. Ми цінуємо і персональні історії допомоги», — розповів Руслан Стефанчук.

Спікер Українського Парламенту наголосив, що основна мета його візиту — отримати повну підтримку від Німеччини у питанні надання Україні статусу кандидата у члени ЄС й у цьому питанні позиція Федерального Канцлера Німеччини є ключовою.

«Хотів би почути її від Вас прямо і чітко. Як результат нашого спілкування я хотів би почути від Вас слова надії для всіх українців: «Я підтримую надання Україні статусу кандидата у члени ЄС, щоб подати сигнал всьому народові України, що його боротьба не марна і що він може почати свій шлях на досягнення всіх необхідних критеріїв для набуття з часом повного членства»,— зауважив Руслан Стефанчук.

Крім того, він закцентував увагу на питанні визначення перемоги України.

«Коли ми кажемо «перемогти», то маємо на увазі перемогу європейських цінностей над варварством і непередбачуваністю… Перемога України гарантує мирне і передбачуване майбутнє для країн Європи. Будь-який інший сценарій лише спонукатиме Путіна на нові загарбання нових країн. Це потрібно зупинити зараз. Це історична місія сучасних політиків», — підкреслив Руслан Стефанчук.

А для повної та швидкої перемоги України, зазначив Спікер Українського Парламенту, нашим військовим вже зараз потрібні сучасні системи протиповітряної оборони.

«Оголошене Вами рішення про постачання нам IRIS-T є дуже своєчасним і сподіваємося, що між рішенням і постачанням цих систем в Україну пройде час, необхідний на дорогу, без будь-яких бюрократичних зволікань», — зауважив Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради України описав свої враження від зустрічі із Федеральним Канцлером Німеччини Олафом Шольцем в інтерв’ю телевізійному каналу ARD.

«Мені здається, що ми були максимально щирі. Німеччина є лідером ЄС, і думка Німеччини стосовно кандидатства України в ЄС є надзвичайно важливою. Я думаю, що зміг розвіяти всі скептичні побоювання Олафа Шольца, і дуже сподіваюся на його позитивне рішення на саміті Європейської Ради», — розповів журналістам Спікер Українського Парламенту.

Руслан Стефанчук додав, що запросив Олафа Шольца відвідати Україну та виступити в Українському Парламенті, який сьогодні стає світовим майданчиком для усіх лідерів, які хочуть заявити свою позицію і підтримати Україну.

«Він подякував за це запрошення, і я дуже сподіваюся, що він його прийме», — наголосив Голова Верховної Ради України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux