• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук провів зустріч зі спікерами Сенату та Парламенту Ірландії
опубліковано 20 травня 2022 року о 15:46

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Головою Сенату Парламенту Ірландії Марком Дейлі та Головою Дойл Ерену Парламенту Ірландії Шоном О’Фарілом.

Обговорили, зокрема, питання активної участі Ірландії у санкційному тиску на росію, визнання геноциду Українського народу, розмінування українських територій, відбудови України та інтеграції до ЄС.

Руслан Стефанчук висловив вдячність ірландським гостям за підтримку та перший візит спікерів двох палат Парламенту Ірландії до України.

«Народ України стоїть на захисті всіх демократичних цінностей і цивілізацій, які існують у світі. І саме тому ми зараз відчуваємо таке безпрецедентне об’єднання навколо України, тому що це боротьба всього цивілізованого світу з темрявою», — наголосив спікер Парламенту України та додав, що завдяки такому об’єднанню плани росії щодо швидкого вторгнення та захоплення України «зазнали повного краху».

Спікер Верховної Ради України звернувся до Марка Дейлі та Шона О’Фаріла з проханням визнати у Парламенті Ірландії геноцид Українського народу, який вчиняє рф.

«Окрім юридичної та політичної підтримки, прошу вас суворіше дотримуватися санкційного тиску проти рф», — заявив Голова Парламенту України та закликав Ірландію підтримати запровадження подальшого пакета обмежувальних заходів, зокрема ввести ембарго на російську нафту та газ, заморозити активи російських афілійованих компаній, зареєстрованих у Міжнародному фінансовому сервісному центрі у Дубліні.

«Просимо Ірландію як країну, яка має великий досвід в операціях ООН, дати можливість долучити спеціалістів до розмінування територій України», — зазначив Голова Парламенту України.

Він також зауважив, що всі усвідомлюють, що ця війна завершиться перемогою України, саме тому надважливим питанням є відбудова.

«Запрошую Ірландію взяти участь у великій відбудові України. Можливо, реалізувати пропозицію Президента України Володимира Зеленського про те, що кожна країна може взяти патронат над певним регіоном, аби допомогти його відбудувати», — звернувся до спікерів палат Парламенту Ірландії Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради України також попросив Ірландію не лише підтримати отримання Україною статусу кандидата для членства в ЄС, а й стати адвокаткою України для країн, які ще мають сумніви.

«Для України отримати таку підтримку з боку Європи — потужна відповідь путіну, що Україна не одна та її місце в цивілізованій Європі», — запевнив він.

Зі свого боку, Головою Дойл Ерену Парламенту Ірландії Шон О Фаріл висловив підтримку захисту Україною демократії та європейських і міжнародних цінностей.

«Ірландія є нейтральною країною, але вона не є нейтральною, коли триває боротьба між свободою й тиранією», — наголосив він і додав, що Ірландія рішуче підтримує Україну та її законне право захищати свою землю та свободу.

«Війна, скоєна російським режимом, має закінчитися, так само як мають бути покарані всі воєнні злочинці», — заявив Голова Сенату Парламенту Ірландії Марк Дейлі. Він також запросив Руслана Стефанчука з робочим візитом до Ірландії, аби виступити з промовою перед Парламентом країни.

Спікери обох палат запевнили, що Ірландія «щиро, твердо й незмінно підтримує рух України до Європейського Союзу».

«Складні часи породжують великих людей. Українці — нація великих людей, які мають право об’єднатися у великій Європі», — резюмував Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux