• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук: Українська нація об’єдналася та відстоює своє право на власне майбутнє
опубліковано 22 серпня 2022 року о 16:36

«Українська нація об’єдналася перед загрозою та відстоює своє право на власне майбутнє», — наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук у вітальному слові на відкритті V Міжнародного форуму «Там, де ми — там Україна. Захисники. Перекличка».

Спікер Парламенту зауважив, що такий форум відбувається вже вп’яте, проте вперше він відбувається у настільки складних для України умовах: «180 днів тому Український народ став на захист нашої держави та продемонстрував таку єдність і силу духу, які вразили весь світ».

«Така історична єдність стала можлива, тому що вона стоїть на міцному фундаменті, основу якого складають військові та волонтери», — зазначив Руслан Стефанчук, додавши, що це той фундамент, який не врахував у свої розрахунках агресор: «Це та основа, яка дозволила Збройним Силам України зірвати його плани на бліцкриг і вже у перші місяці війни досягнути неймовірних успіхів».

Водночас Голова Верховної Ради України заявив, що основну роль у цих успіхах відіграли ветерани, яких на початку широкомасштабної війни налічувалося майже 500 тисяч: «Переважна більшість із них знову стала на захист країни і зараз вони становлять кістяк військових підрозділів, що беруть участь у бойових діях».

Окрім того, Руслан Стефанчук акцентував, що колосальну роль у забезпеченні опору українських військових уже восьмий рік поспіль відіграють і волонтери, які змогли зорганізуватись у численні волонтерські організації та утворили потужний волонтерський рух.

«Навряд існує інша країна, де завдяки небайдужості та підтримці звичайних громадян волонтери купують все, — від броніків до космічного супутника для потреб армії», — наголосив Спікер Парламенту.

Руслан Стефанчук зауважив, що Верховна Рада України намагається своєчасно реагувати на основні виклики й загрози, пов’язані із законодавчим унормуванням діяльності ветеранського та волонтерського руху. Він зазначив, що істотно розширене коло осіб, віднесених до учасників бойових дій та до осіб з інвалідністю внаслідок війни. З 1 січня 2023 року набуває чинності Закон про щомісячну грошову виплату особам, які брали участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України й відзначені державними нагородами, або членам їхніх сімей. Також ухвалені комплексні зміни до законодавства з метою підтримки волонтерської діяльності, зміни до її оподаткування та окремий Закон, який дозволить невдовзі запустити повноцінну роботу капеланської служби Збройних Сил України.

«Лише спільна робота влади, ветеранського та волонтерського рухів дасть змогу й надалі зберегти історичну єдність Українського народу та нашу понад тисячолітню державність, а також перемогти агресора та побудувати справді незалежну й успішну Українську державу», — наголосив насамкінець Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux