• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук: Україна пише текст історії кров`ю своїх найкращих синів та дочок і чекає на прописку Європи слова «кандидат» чорнилами
опубліковано 08 червня 2022 року о 16:29

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, в межах візиту до Франції, зустрівся з Президентом Сенату Французької Республіки Жераром Ларше.

Насамперед Руслан Стефанчук подякував у особі Президента Сенату кожному французу, який підтримує Україну, великому французькому народу, який прихистив 85 тисяч український людей, що втікали від війни.

«Це справжня рука дружби для українського народу, яку ми з превеликою вдячністю приймаємо», — наголосив Спікер українського Парламенту та додав, що Україна — це Європа і саме за це її сьогодні намагається знищити росія.

Він зауважив, що позиція ЄС щодо членства України має бути чіткою та впевненою і це — високий рівень відповідальності кожного з тих, хто буде приймати рішення, тому що від відповіді залежить доля України та Європи.

«Або ЄС скаже «так» українському народу, який демонструє протистояння ціною власного життя навалі з боку рф, або Європа скаже «так» путіну. Україна пише текст історії кров`ю своїх найкращих синів і дочок та чекає на прописку Європи слова «кандидат» чорнилами», — запевнив Голова українського Парламенту.

Він нагадав відомий вислів французького письменника Александра Дюма: «Один за всіх — і всі за одного» і це — про об’єднання України та Європи.

«Ні без України не буде Європи, ні без Європи не буде України. Я дуже сподіваюся, що 24 червня за головуванням Франції буде прийняте велике історичне рішення, яке поставить крапку в одвічному спорі: чи є Україна Європою, однозначно відповівши «так»», — закликав Руслан Стефанчук та додав, що саме таке рішення стане фінальною точкою у припиненні страшної, кривавої та несправедливої війни в Європі.

«Сподіваюся і простягаю руку дружби з проханням простягнути руку допомоги. Прошу зробити все, що залежить від вас, щоб Європа надала гідну відповідь та змінила хід історії на свою користь. Передаю вам частинку сподівань і натхнення українського народу. Я вірю, що народ Франції завжди був і буде з народом України, тому що ми споріднені народи, ми великі нації, і нам спільно будувати майбутнє», — наголосив Голова Верховної Ради України.

Руслан Стефанчук також озвучив конкретні питання, де допомога Франції є важливою: потреби української армії для отримання якнайшвидшої перемоги над агресором, зокрема, у новітньому важкому озброєнні; залучення провідних спеціалістів для розмінування територій України; гуманітарна підтримка наших громадян у Франції; питання деблокади українських портів та участі Франції у відновленні України після війни.

Окремо Спікер українського парламенту зупинився на питанні повної відповідальності агресором за скоєння важких злочинів в Україні.

Зі свого боку, Президент Сенату Французької Республіки Жерар Ларше запевнив українського колегу, що Україна може розраховувати на підтримку Франції та всіх її інституцій у своїх євроінтеграційних прагненнях. Також Жерар Ларше прийняв запрошення Руслана Стефанчука відвідати Україну і пообіцяв зробити це якомога швидше.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux