• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук: Усі можуть згуртуватися і допомогти країні, яка відстоює європейські цінності
опубліковано 04 липня 2022 року о 13:54

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук взяв участь у відкритті конференції «Парламент і відновлення».

Насамперед Спікер українського Парламенту висловив вдячність колегам зі Швейцарії за те, що «у такий складний час ми маємо можливість говорити про те, що Україна потребує сьогодні відбудови, відновлення, оновлення. І ми маємо продемонструвати світові, що всі можуть згуртуватися навколо великої біди та допомогти країні, яка сьогодні відстоює європейські цінності та принципи, встати на ноги у цій страшній неоголошеній і безлюдній війні, яку веде російська федерація проти України», — додав він.

Руслан Стефанчук акцентував, що окрім важливих питань, пов’язаних із відбудовою України, у світі має бути встановлена нова модель безпеки: «Як показала практика, є дуже багато питань до того, як сьогодні працює світова модель безпеки, і як одна країна може дозволити собі порушувати всі ті правила й принципи загального співіснування, пробуючи нав’язати світові своє бачення. І це — неприпустимо».

До того ж, Голова Верховної Ради України особисто подякував Голові Національної Ради Федеральних Зборів Швейцарської Конфедерації Ірен Келін за сміливість і здійснений візит до України: «Ми разом були в Ірпені та Бучі — Ірен Келін на власні очі бачила все, що відбувається сьогодні в Україні, все те, що залишила по собі російська федерація, яка сьогодні демонструє всьому світові те, що це країна, яка не поважає не лише закони міжнародного права, правила та звичаї війни, а це країна, яка не сприймає людяність як даність».

«Дякую Парламенту Швейцарії за те, що ви одразу — 28 лютого та 1 березня — зробили заяви, спрямовані на підтримку України, — це для нас дуже цінно», — заявив Руслан Стефанчук.

«Роль парламенту у зв’язку з повномасштабною агресією російської федерації є надзвичайно важливою — як Парламенту України, так і парламентів інших країн, які можуть диктувати і формувати політику у своїх країнах на підтримку України», — зазначив Спікер українського Парламенту та додав, що одразу після першого драфту плану відновлення України Верховна Рада України розглядатиме всі питання щодо парламентської підтримки його як на законодавчому та політичному рівні, так і на рівні виконання Парламентом установчої функції.

«Для нас дуже важливо, щоби всі ті речі, які сьогодні ухвалюються на цьому зібранні, надалі мали нормальне впровадження на законодавчому рівні. Я дуже радий, що у нас сьогодні є делегація від Верховної Ради України, яка складається з практично всіх фракцій і груп», — зауважив Руслан Стефанчук, наголосивши, що також важливим питаннями є компенсація шкоди, нанесеної рф та втілення 15 національних програм, які будуть презентовані сьогодні в межах першого проекту плану відновлення України.

«Ми бачимо, що ми не одні, з нами весь світ, а тому з нами правда, тому ми переможемо», — насамкінець заявив Голова Верховної Ради України, висловивши сподівання, що вже наступна конференція буде про відновлення економіки мирної України — «країни, яка разом зі своїми партнерами здобула велику перемогу, тому що великі рішення ухвалювалися на цих конференціях».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux