• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук: Велич країни визначається величчю народу, який в ній проживає
опубліковано 22 червня 2022 року о 09:45

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із Прем’єр-міністром Великого Герцогства Люксембург Ксав’є Беттелем.

На початку зустрічі Спікер українського Парламенту подякував делегації Великого Герцогства Люксембург за приїзд до України у період, коли йде повномасштабна війна, та за військову, фінансову та гуманітарну допомогу.

«Наміри українців абсолютно зрозумілі. 82 % українців не готові обміняти свою територію на якісь інші поступки, пов’язані з миром. Для нас дуже важлива перемога у цій війні. Тому що перемога України означатиме перемогу всього цивілізованого світу», - наголосив Спікер українського Парламенту, додавши, що перемога складається із кількох основних етапів, де підтримка Герцогства Люксембург відіграє велику роль.

Насамперед, за словами Руслана Стефанчука, це питання санкційної політики проти рф, яку потрібно продовжувати і посилювати; питання, пов’язані з євроінтеграційною перспективою України, отриманням відшкодувань за рахунок рф, а також подальшої відбудови України.

«Абсолютно зрозумілою є аксіома справедливості - заплатити за цю війну повинна рф. І нам сьогодні важливо разом з європейськими колегами віднайти правильний законодавчий механізм, як чітко і справедливо встановити політику відшкодування, конфіскації майна рф за рахунок шкоди, завданої Україні», - наголосив Голова Верховної Ради України.

Крім того, він закцентував, що у допомозі на євроінтеграційному шляху нашої країни має значення голос кожної країни Європейського Союзу, незалежно від її розміру.

«Розмір країни ніколи не означає її велич. Велич країни визначається величчю народу, який в ній проживає. А у нас дуже багато є спільного, і основне – це наше спільне майбутнє», - підкреслив Руслан Стефанчук.

Зі свого боку Прем’єр-міністр Великого Герцогства Люксембург Ксав’є Беттель висловив щире захоплення українським народом, його мужністю та терпінням.

«Пане Голово, ви маєте пишатися своїми людьми. Треба пишатися цим народом. В перші дні війни всі говорили: кілька днів і Україну завоюють. Але вони не розраховували на українців», - підкреслив Прем’єр-міністр Великого Герцогства Люксембург.

Він підтримав прагнення українського народу зберегти свою територіальну цілісність та закликав всі інституції країни робити все необхідне для того, «щоб підтримати і утримати цю єдність українського народу».

Також Ксав’є Беттель запевнив своїх українських колег у підтримці та продовженні санкцій проти країни-агресора. В цьому питанні, на його думку, є також важливими контакти України із країнами як Європи, Азії, так і, особливо, Африки, де «вага російської нафти настільки велика, що грошовий станок буде продовжувати працювати». Це потрібно для того, щоб і на цьому континенті розвінчувати російські брехливі наративи про домінування росії у світі.

Прем’єр-міністр підтримав прагнення України щодо відшкодування збитків і репарацій, наголосивши, що росія «має бути засудженою в межах кримінального процесу за скоєні злочини, які не можна ігнорувати». Але це потребуватиме часу та терпіння України, для того, щоб увесь процес відбувався у виключно юридичній площині із дотриманням усіх норм міжнародного права.

Наостанок він висловив надію на правильне рішення європейських країн у підтримці України та наданні їй статусу кандидата.

«Основне очікування українців – в тому, що вони хочуть відчути захопленість світу, щоб весь світ був поруч. Справедливість у світі повинна бути відновлена», - підтримав слова Ксав’є Беттеля Голова Верховної Ради України наприкінці зустрічі та попросив передати своєму колезі, Голові Парламенту Люксембурга, запрошення відвідати Україну на знак солідарності із нашої країною та її Парламентом.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux