• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук виступив перед Національною Радою Республіки Австрія
опубліковано 14 червня 2022 року о 14:05

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук виступив перед Національною Радою Республіки Австрія. Символічно, що цей виступ відбувся в рік 30-річчя відновлення українсько-австрійських дипломатичних зносин.

Руслан Стефанчук наголосив, що 24 червня у Європи є унікальний шанс дати гідну відповідь та змінити хід історії на свою користь.

«Перебуваю тут з основною метою — сказати всім, що «Україна — це Європа». Це наш свідомий цивілізаційний вибір. Ми «фанати» ЄС», — зазначив Спікер Парламенту України.

За його словами, позитивне рішення щодо кандидатства України в ЄС — це запит суспільства. Підтримка Австрією цього рішення відкриє для австрійських бізнесменів 45 мільйонний український ринок, а для народу України стане величезною мотивацією для подальшого супротиву й перелому війни на користь миру.

«У разі позитивного рішення кожен українець почує від Європи велике мотиваційне «так», — зазначив Голова Верховної Ради України.

Руслан Стефанчук наголосив, що Україні не треба поблажок — вона готова досягати всіх необхідних Копенгагенських критеріїв, щоби стати повноцінним і чесним членом ЄС.

Очільник українського Парламенту висловив вдячність австрійському народу, який простягнув руку допомоги українському народу і прихистив понад 70 тисяч українських громадян, надавши їм «солідарний захист».

«Ми вражені тим, як щиро Австрія взяла до серця трагедію нашої землі, наших людей", - зазначив Голова Верховної Ради України.

Руслан Стефанчук додав, що Австрія також відіграє значну роль у запровадженні санкцій проти агресора, наданні гуманітарної та фінансової підтримки Україні.

«Я вірю, що цю війну ми виграємо завдяки спільним зусиллям і захистимо Європу. А для цього треба бути рішучим і мужнім. Також не може бути повернення до business as usual з росією. Не можна припинити війну, яку ти спонсоруєш», — підкреслив Голова Верховної Ради України.

Він також наголосив на потребі в забезпеченні продовольчої безпеки країн світу, визнанні Голодомору 1932–1933 років в Україні геноцидом українського народу, справедливому правосудді та відшкодуванні шкоди, завданій Україні та Європі, коштом рф.

«Такі кроки з боку австрійського Парламенту були б високо оцінені українською стороною, а також стали б додатковим проявом солідарності з нашою державою», — зазначив очільник українського Парламенту.

Насамкінець Руслан Стефанчук запросив Австрію долучитися до відбудови України.

«Запрошуємо австрійських інвесторів в Україну. В останні роки Австрія належала до 6 найбільших інвесторів в Україні. Особливо цінуємо позицію тих компаній, які з початком війни залишили російський ринок для того, щоби продемонструвати, що справедливість і честь — вартує більше, ніж економічний зиск», — наголосив Руслан Стефанчук.

Джерело: Секретаріат Голови Верховної Ради України


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux