• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук зустрівся з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн
опубліковано 10 травня 2023 року о 11:33

У День Європи Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн, яка перебувала з візитом у Києві.

Він подякував великому другу України, пані Президентці, за вже не перший, але такий же щирий та відкритий візит.

Під час зустрічі сторони предметно обговорили ряд питань, які є важливими для поступу України до Європейського Союзу.

Зокрема, йшлося про виконання Україною рекомендацій Європейської комісії, необхідних для подальшого руху до членства в ЄС. Руслан Стефанчук підкреслив, що, попри війну, Україна «робить все, аби максимально швидко, а головне чесно, виконати всі вимоги, які ставляться перед нами».

«Ми розраховуємо на початок перемовин про вступ в ЄС вже цього року. Це наша спільна мета. І завдяки вам, ми знайдемо той правильний підхід, який дасть можливість Україні вже сьогодні отримати високу оцінку з боку європейських інституцій щодо наших прагнень вступу до ЄС», — зауважив Руслан Стефанчук.

Окрім того, Голова Українського Парламенту подякував державам-членам ЄС за надану оборонну допомогу та закцентував на тому, що «задля пришвидшення нашої перемоги потрібні більші об’єми важкої бронетехніки, засобів ППО й боєприпасів до них».

Не оминули сторони й питання встановлення справедливості у цій війні, а саме — притягнення рф до відповідальності, створення спецтрибуналу щодо злочину агресії проти України та посилення санкцій проти агресора. Голова Парламенту України наголосив, що для перемоги України «важливо, аби росія не мала жодної можливості обійти обмеження».

Також Руслан Стефанчук звернув увагу на мирну ініціативу України – формулу миру Президента Володимира Зеленського, яка, за його словами, є формулою справедливого миру.

«В основі цієї ініціативи лежить справедливість. Справедливість для нас — це перемога на полі бою, перемога в юридичних інституціях щодо визнання рф винною в усіх злочинах, і перемога у відбудові України!», — закцентував на головних тезах Голова Українського Парламенту.

Насамкінець Руслан Стефанчук зазначив, що візит Президентки Єврокомісії до України саме у День Європи, це не просто «прояв солідарності з Українським народом, це велика підтримка України на шляху її повернення до європейського дому».

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн також зауважила, що для неї дуже важливо бути у цей день в Україні.

«Україна зараз протистоїть страшній, жахливій, звірячій війні та агресії росії. І те, як сміливо б`ється Український народ, якою сміливою і мужньою є Українська армія, як ви відстоюєте свою незалежність, територіальну цілісність і суверенітет, має величезний вплив на всіх нас», — наголосила Президентка.

Вона також підкреслила, що Україна «відновила саму ідею Європи». Адже європейці зрозуміли, що ця війна стосується захисту і боротьби за їхні принципи і за верховенство права.

Урсула фон дер Ляєн запевнила українського колегу, що ЄС підтримував, підтримує і буде підтримувати Україну у цій нерівній, але мужній боротьбі, зокрема посиленням санкційного тиску проти країни-агресора, поглибленням військового забезпечення, яке сьогодні критично необхідне Україні; підтримкою ініціативи створення спеціального трибуналу та реалізацією на рівні країн-членів ЄС формули миру Президента Зеленського, як можливого бачення майбутнього миру; участю у відбудові післявоєнної України.

Вона також закцентувала, що Європейська комісія з нетерпінням очікує на виконання Україною усіх рекомендацій, потрібних для початку перемовин про повноцінне членство в ЄС.

«Наша спільна мета у тому, щоб у червні отримати позитивний звіт про оцінку прогресу, здійсненого Україною щодо виконання семи визначених кроків, а у жовтні підготувати письмовий позитивний висновок. У цій роботі Український Парламент відіграє критично важливу роль. Я особисто глибоко вражена тією роботою, яку ви провели за цей рік», — наголосила Президентка Європейської комісії.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux