• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук зустрівся зі спікерами парламентів Румунії, Північної Македонії та Швейцарії
опубліковано 28 квітня 2022 року о 08:56

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся із Головою Собранія Республіки Північна Македонія Талатом Джафері, Головою Національної Ради Федеральних Зборів Швейцарської Конфедерації Іреною Келін та Головою Сенату Парламенту Румунії Флоріном Кицу.

У заході також взяли участь Перший заступник Голови Парламенту Олександр Корнієнко та Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

Руслан Стефанчук подякував Румунії, Північній Македонії та Швейцарії за ухвалені на міжнародному рівні рішення проти рф і закликав парламенти цих країн визнати геноцид Українського народу.

«Це важливо для нас, бо ми маємо зробити все можливе, щоб рф як агресора більше не існувало на жодному з міжнародних рівнів. Тому що країна, яка не поважає закони міжнародного права, права людини, верховенство права, має сьогодні бути країною-вигнанцем», — наголосив Руслан Стефанчук

Спікер Парламенту України закликав сприяти розвитку експортних програм в Україні, аби запобігти голоду в Європі та на інших континентах. За його словами, Україна робить все, щоб аграрний сезон відбувся на належному рівні.

Голова Верховної Ради України розповів про потребу у наданні військової підтримки, створенні всіх умов для вступу України до ЄС, а також участі Румунії, Північної Македонії та Швейцарії у відновленні України.

«Війна завершиться перемогою України, тому що інакше не може бути. Україна сьогодні відстоює міжнародні цінності та принципи. Відстоює все те, що є нашим спільним надбанням. І після цього ми потребуватимемо значної участі ваших країн у відбудові України», — закцентував Руслан Стефанчук.

Зі свого боку, Голова Сенату Парламенту Румунії Флорін Кицу зауважив, що міжнародна спільнота не має зупинятися у впровадженні санкцій.

«Я з першого дня говорив, що санкції проти росії мають ставати дедалі жорсткішими та спричинити суцільну блокаду — припинення торгівлі. Бо кожен день такої торгівлі дає змогу російській армії відновлювати сили та скоювати нові лиха. Ми розуміємо, що зупинка торгівлі з росією матиме свою ціну для наших держав в Європі. Але це ціна, яку варто заплатити, щоб упевнитися, що такого більше не повториться», — повідомив Флорін Кицу.

Голова Національної Ради Федеральних Зборів Швейцарської Конфедерації Ірен Келін наголосила, що Швейцарія запровадила всі п’ять пакетів санкцій проти росії та надає всю можливу гуманітарну допомогу.

«Ви знаєте, що ми країна нейтралітету, тому ми не постачаємо озброєння у країни, які воюють. Але ми постачаємо нашу гуманітарну допомогу в Україну. Ми надаємо обладнання, надаємо наші кошти для ваших організацій», — зазначила вона.

Голова Собранія Республіки Північна Македонія Талат Джафері нагадав про ухвалення постанови, яка засуджує агресію рф проти України. Він закцентував на тому, що докладе «особистих зусиль, які допоможуть, щоб усе те, що ми бачили, було названо саме геноцидом Народу України».

«Це не просто підтримка друзів, це підтримка людей, які думають так само, як ти. Це підтримка людей, які чітко знають, що таке добро, а що таке зло. Мені дуже приємно, що разом ми відстоюємо світлу сторону, а тому ми переможемо», — резюмував Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux