• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Україна й Велика Британія провели спільну конференцію оборонної промисловості
опубліковано 15 грудня 2023 року о 16:53

13-14 грудня у Києві пройшла Конференція «Британсько-Українське партнерство оборонної промисловості». Організаторами виступили Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості, Посольство Великої Британії в Україні, Міністерство оборони Великої Британії та Департамент експорту в галузі безпеки і оборони Великої Британії. 

Участь взяли державні та приватні українські оборонні компанії, шість компаній з Великої Британії: AMC Integrated Solutions, Babcock International Group, BAE Systems, KBR, Thales, Callen Lenz, а також представники обох урядів та дипломатичного корпусу. Загалом захід відвідали близько 180 учасників.

Конференція організована для налагодження взаємозвʼязків та співпраці між українськими та британськими оборонними компаніями.

«Оборонна промисловість Великої Британії підтримувала Україну від початку повномасштабної війни та постачала оборонне обладнання світового рівня. Розвиток міцних партнерських відносин із вагомою оборонною промисловістю України зробить можливим обмін знаннями, отриманими в бойових умовах. Спільно ми можемо збільшити колективну спроможність виробляти ефективні системи для оборони, які потрібні нам усім» –  сказав Енді Старт, Директор з питань озброєнь Великої Британії.

За словами заступниці Міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганни Гвоздяр, Україна нині активно нарощує темпи виробництва власного озброєння. Пріоритетними напрямками є боєприпаси, дрони, РЕБ/РЕР, роботизовані системи. Але українським підприємствам – як державним, так і приватним, для розвитку виробництва потрібна підтримка партнерів.

«Оборонне виробництво України цьогоріч зросло втричі у порівнянні з першим роком повномасштабного вторгнення. Ми розраховуємо, що у 2024-му зможемо наростити виробництво в шість разів проти цього року. Втім для нас вкрай важливі підтримка і партнерство для спільного стримування російської агресії на глобальному рівні. Наші інтереси в міжнародному співробітництві: спільне виробництво, обмін технологіями, постачання комплектуючих. Це не про благодійність – це про рівноцінне партнерство», - сказала  Ганна Гвоздяр. 

Вона також зауважила, що трансформація Укроборонпрому з державного концерну на акціонерне товариство зробило структуру більш гнучкою для міжнародного партнерства. 

За словами генерального директора АТ «Українська оборонна промисловість» Германа Сметаніна, побудова антикорупційної інфраструктури є одним з пріоритетів роботи Укроборонпрому поруч зі збільшенням виробництва. 

«Ми відкриті для прозорої співпраці із закордонними партнерами задля побудови арсеналу вільного світу», – зазначив Герман Сметанін.

Марк Голдсак, директор Департаменту експорту в галузі безпеки і оборони Великої Британії, зазначив:

«Попри варварське вторгнення Путіна, Україна залишається стійкою, оптимістичною та націленою на перемогу. Перша торгова делегація Великої Британії до Києва пересвідчилася в енергійному бажанні всіх сторін допомогти Україні повернути свою землю. Вже підписані угоди з нашою оборонною промисловістю допоможуть підвищити стійкість промислових баз обох країн на роки вперед».

DFNC1, DFNC: US Edition (що пройшов 6-7 грудня у Вашингтоні), Франко-український оборонний семінар та Альянс оборонних індустрій — складові екосистеми DFNC, яка об’єднує події, компанії й державні органи навколо ідеї побудови Арсеналу вільного світу в Україні. 

Мінстратегпром ставить собі за мету налагодження якісної комунікації між оборонними індустріями України та країн-партнерів. Саме завдяки таким майданчикам, як форуми та конференції DFNC, народжуються нові спільні проєкти.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux