• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Українська делегація взяла участь у парламентському заході в межах конференції з відновлення України у Лондоні
опубліковано 26 червня 2023 року о 15:44

Народні депутати України під час робочого візиту до Лондона взяли участь у парламентському заході у межах Конференції з відновлення України та доєдналися до його дискусійних панелей.

Зокрема, у межах Конференції було підписано Спільну заяву про наміри на високому рівні між загальнопартійними делегаціями Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії та України.

«Попри жахливі сценарії та прогнози, Україна продовжує боротися з російською агресією», — наголосив насамперед Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко, додавши, що останні місяці війни показали, що російській жорстокості немає меж.

«Вони запускають ракети по цивільних об’єктах, тероризують населення іранськими безпілотниками і навіть вдаються до так званих «методів масового ураження», а саме — руйнування дамби Каховської ГЕС», — зауважив він, акцентувавши, що Україна активно повертає собі землю, ведучи активні контрнаступальні дії.

«Вагомий внесок у це зробила Велика Британія, яка з перших днів стоїть пліч-о-пліч з українським народом. Нас надихає той факт, що підтримка України є консолідувальним фактором для всіх політичних сил, представлених у Парламенті Сполученого Королівства», — наголосив Олександр Корнієнко.

Він зазначив, що Велика Британія відіграла провідну роль у підтримці України, зокрема, першою надала летальну зброю до початку повномасштабного вторгнення й ухвалила рішення надати Україні танки, а також першою схвалила санкції проти російської атомної промисловості.

«Велика Британія багато зробила для формування коаліції держав для забезпечення України сучасною військовою авіацією. І зараз ця ініціатива втілюється у життя», — наголосив Олександр Корнієнко, висловивши вдячність британському народові за надання притулку понад 160 тисячам українців.

«Залучення приватного капіталу та бізнесу є одним зі складників післявоєнного відновлення України», — водночас зауважив Олександр Корнієнко, акцентувавши, що настав момент створити широку коаліцію відновлення: «Маємо використати наявну роботу та досвід урядів, а також наявні можливості та зацікавленість приватного сектору, щоб об’єднати зусилля з метою ефективної відбудови України».

Окрім того, Перший заступник Голови Верховної Ради України акцентував, що Конференція має стати потужним поштовхом для активізації зусиль урядів і міжнародних фінансових інституцій щодо залучення міжнародного бізнесу до відновлення України та надання йому необхідної підтримки. Адже конкретні рішення та домовленості, досягнуті цими днями у Лондоні, стануть основою для наступних кроків у відбудові та економічному розвитку нашої держави.

«Попри всі труднощі воєнного часу, активно працюємо над створенням максимально сприятливого бізнес-середовища у нашій країні. Внутрішні реформи тривають. Ми постійно боремося з корупцією та маємо видимі результати», — наголосив Олександр Корнієнко.

Також він звернув увагу, що Україні необхідна подальша допомога від партнерів: «Нам потрібне лідерство Великої Британії, щоби зробити Україну зразком стійкості — випадком, коли цивілізований світ не лише об’єднався та відбив агресію, але й усунув її жахливі наслідки».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux