• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Україна не відключає й не відключатиме українців від зв’язку
опубліковано 06 червня 2022 року о 15:43

Держспецзв’язку повідомляє, що на номери українців одним із операторів було здійснене фейкове розсилання з повідомленням, що нібито РНБО ухвалила рішення про припинення надання послуг українськими операторами у Запорізькій області. Ця інформація не відповідає дійсності та є черговою інформаційно-психологічною операцією росії. Ніяких подібних розпоряджень РНБО не давала і не могла дати.

Від початку війни українська влада посіла чітку й зрозумілу позицію – в жодному разі не обмежувати можливості отримання послуг мобільного зв’язку та інтернету для наших громадян, незалежно від того, живуть вони на окупованих територіях чи ні. Для держави надзвичайно важливо, щоб громадяни залишалися на зв’язку та мали можливість зв’язатися з рідними, викликати екстрені служби й отримувати правдиву інформацію про перебіг війни.

Для цього і перед початком російського вторгнення, і в перші дні війни Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзв’язку надав відповідні роз’яснення усім українським операторам.

Нещодавно російські окупанти відключили український зв’язок на Херсонщині й намагалися звинуватити у цьому українську владу. Цього разу ворогами була проведена спецоперація з розсиланням від номера «Ukraine@» брехливого повідомлення про відключення зв’язку.

Мета ворогів зрозуміла – позбавити громадян можливості отримувати правдиву інформацію, залишивши єдиним можливим джерелом російську пропаганду, обірвати зв’язок із рідними, щоб збільшити панічні настрої та звинуватити українську владу в тому, що вона відмовилася від своїх громадян.

Наголошуємо, що для нас усі тимчасово окуповані регіони є частиною України. Кожен мешканець тимчасово окупованих територій – такий самий наш земляк, як і всі інші. Закликаємо не вірити ворожій пропаганді.

Нагадуємо: навіть якщо у вас немає мобільного зв’язку та інтернету, ви можете отримувати достовірну офіційну інформацію на середніх хвилях радіо (частоти 1278, 1404, 873, 657 кГц) за допомогою старих приймачів, а також на розкодованих супутникових каналах за такими параметрами:

супутник: Hotbird 13;

частота: 11 219 МГц;

поляризація: H (горизонтальна);

символьна швидкість: 29 900;

корекція помилок: FEC 3/5.

Більше корисних рекомендацій, як діяти на окупованих територіях, можна знайти за посиланням.

Також у разі спроб окупантів підключити мережі інтернет на захоплених територіях до російських систем, які перебувають під повним контролем спецслужб, радимо бути максимально обережними під час спілкування, а також використовувати VPN під час входу в мережу. Детальніше про VPN у посиланні.

Пам’ятайте, що Україна спрямовує всі зусилля на те, щоб у кожному місті, навіть окупованому, працював український зв’язок.

Довіряйте ЗСУ, офіційним джерелам інформації та українським зв’язківцям!

Все буде Україна!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux