• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Верховна Рада України продовжує працювати та реформуватися навіть під час війни
опубліковано 01 грудня 2022 року о 14:58

«Верховна Рада України працює. У нас є велика програма «РАДА: наступне покоління», яка не зупиняється під час війни», — наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко в ефірі національного телемарафону «UA разом».

Перший віцеспікер зауважив, що Агентство США з міжнародного розвитку USAID продовжує підтримувати Парламент України, «аби досягати ще більшої підзвітності».

Олександр Корнієнко акцентував, що одне з питань на порядку денному роботи народних депутатів України — реформування системи оплати праці державних службовців: «Проводимо консультації з Європою, зокрема, з Хорватією та країнами Балтії». Він зазначив, що «впровадження 30% премії та 70% окладу, який ґрунтується на певних розрядах і тарифній сітці, дозволить водночас і правильно підходити до мотивації держслужбовців, і працювати над оптимізацією складу». Водночас Перший заступник Голови Парламенту додав, що Верховна Рада України забезпечить, аби державні службовці, які підпадатимуть під звільнення/перекваліфікацію, отримають можливість працевлаштуватися в органах місцевого самоврядування. «Усе буде зроблено цивілізовано, але так, аби за два роки ми отримали повністю реформовану оновлену систему оплати праці державної служби, яка за собою потягне і збільшення стандарту роботи самої держслужби — державної служби країни-кандидата у члени Європейського Союзу».

«Невдовзі відбудеться один із таких серйозних кроків — це укрупнення двох міністерств: інфраструктури та розвитку громад і територій України в одне велике міністерство», — зауважив Перший віцеспікер, додавши, що водночас буде здійснено оптимізацію.

Окрім того, Олександр Корнієнко повідомив, що нині працює підпрограма «Модельний округ»: «Зараз це робота не лише над фізичною присутністю депутата на території, а над його комунікаційними інструментами». Адже, за словами Першого віцеспікера, фактично, Фейсбук-сторінки народних депутатів України стали громадськими приймальнями, що треба враховувати, відповідаючи на звернення.

Перший заступник Голови Парламенту України акцентував, що нині також триває робота з реформування Регламенту Верховної Ради України. «Працює робоча група з питань реформування законодавства про роботу Парламенту України — дуже плідна співпраця з Єврокомісією та Європарламентом», — зазначив він.

Водночас Олександр Корнієнко заявив, що на цьому шляху з 2015 року Верховну Раду України професійно підтримує колишній президент Європарламенту (2002-2004 рр.) Пет Кокс, який і є автором рекомендацій: «Зараз ми працюємо, щоби вже незабаром фіналізувати нашу роботу».

Насамкінець Перший заступник Голови Парламенту України повідомив, що навесні заплановано провести діалог у закритому режимі, — «формат, який модеруватимуть колеги з Європарламенту, щоби влада й опозиція обговорила основні складні питання».

«Україна має продовжувати працювати, як працювати та продовжувати реформуватися має Верховна Рада України. Дякуючи партнерам, можемо це робити з більшою експертизою», — резюмував Олександр Корнієнко.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux