• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Віце-прем'єр-міністр України Олег Уруський узяв участь у нараді з розвитку промисловості Кіровоградщини
опубліковано 01 вересня 2021 року о 14:59

31 серпня 2021 року Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський із робочим візитом побував на Кіровоградщині.

Разом з головою Кіровоградської ОДА Марією Чорною Віце-прем'єр-міністр України взяв участь на ПАТ НВП «Радій» у нараді з питань розвитку промислового комплексу області. Основні проблеми, які було обговорено, це ліквідація заборгованості по виплаті заробітної плати, врегулювання питань ціноутворення на деяку продукцію та послуги, захист вітчизняних виробників, а також невизначеність подальших перспектив окремих підприємств.

«Держава розпочала процес відновлення промислових спроможностей, - наголосив Олег Уруський, - адже це є пріоритетним питанням для керівництва нашої держави. Влада відкрита та готова сприяти вирішенню існуючих проблем». За словами урядовця, на сьогодні у Верховній Раді Україні розглядається законопроєкт про локалізацію виробництва, який викликав увагу закордону. Втім, як зауважив Віце-прем'єр-міністр України, важливо знайти з іноземними партнерами таку модель співробітництва, де питання локалізації власного виробництва має здійснюватися передусім на основі інтересів України.

Також під час наради Віце-прем'єр-міністр України повідомив, що зараз триває процес узгодження законопроєкту «Про державну промислову політику». Так само, як і відповідного проєкту постанови Уряду. І висловив сподівання, що створювана нормативна база забезпечить сталий розвиток промисловості.

Урядовець підтримав пропозиції з розширення потенційних можливостей регіону, зокрема й щодо розвитку авіаційного сполучення та річкового судноплавства, адже Кіровоградщина має справді вигідне географічне розташування.

За словами Олега Уруського, за результатами наради буде доручення Кабінету Міністрів України, до якого мають увійти питання, що обговорювалися. «Держава сприятиме ініціативам, метою яких є розвиток регіонів та підвищення рівня життя українців, - вкотре наголошує Віце-прем'єр-міністр України. - Саме на це спрямовані реформи, започатковані Урядом, зокрема, у стратегічних для країни галузях промисловості».

У ході робочої поїздки урядовець також ознайомився із виробничим потенціалом Кіровоградщини.

Зокрема, відвідав у Кропивницькому ПАТ НВП «Радій», яке є провідним в Україні розробником і постачальником програмно-технічних комплексів для систем забезпечення безпечної експлуатації атомних електростанцій. Системами управління і захисту ядерних реакторів, автоматичними регуляторами, системами безпеки, розробленими фахівцями ПАТ НВП «Радій», оснащені всі українські АЕС, а також АЕС «Козлодуй» у Болгарії. Крім того, ПАТ НВП «Радій» бере участь у виробництві деяких складових і для підприємств оборонного-промислового комплексу України.

Віце-прем'єр-міністр України також відзначив роботу та можливості провідного виробника посівної та ґрунтообробної техніки в Україні АТ «Ельворті», яке освоїло виробництво широкого спектру продукції, затребуваної не лише в Україні, а й за кордоном.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux