• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Віце-прем’єр-міністр України Олег Уруський зустрівся з українськими приватними виробниками озброєння
опубліковано 06 січня 2021 року о 12:10

5 січня Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський ознайомився з продукцією українського недержавного об’єднання виробників озброєння та військової техніки – "Ліги оборонних підприємств України".

Під час відвідування одного з підприємств зі складу "Ліги" – НВО "Практика" – Віце-прем’єр-міністр оглянув бронеавтомобіль "Козак-2М", ознайомився з процесом його виробництва, а також із іншою продукцією, яка випускається підприємствами зі складу цього об’єднання виробників.

У ході візиту Олег Уруський поспілкувався з виробниками та обговорив виробничу діяльність, розвиток військово-технічного співробітництва та державно-приватного партнерства, а також спільні шляхи вирішення поточних завдань.

"Хочу наголосити, що підприємства "Ліги", в тому числі у співпраці з деякими державними виробниками, дійсно роблять значний внесок у посилення можливостей Збройних Сил та інших силових структур України. Багато зразків техніки їх виробництва вже прийняті на озброєння та інтенсивно використовуються за призначенням. Водночас, як приватних виробників, так і державних, поєднують спільні проблеми, врегулювання яких важливе для подальшого ефективного функціонування оборонно-промислового комплексу України", – зазначив Олег Уруський.

Окрім цього, під час спілкування із керівництвом підприємств зі складу "Ліги" Віце-прем’єр-міністр повідомив про напрацювання, які вдалося реалізувати за декілька місяців роботи Мінстратегпрому, зокрема, про ситуацію навколо низки нормативно-правових актів.

"Імплементація Закону України "Про оборонні закупівлі" перебуває на особливому контролі Уряду. Наразі планується, що вже в січні вдасться ухвалити всі необхідні документи, аби він запрацював. Завершено опрацювання "Стратегії розвитку ОПК". Важливо, щоб цей документ, який має бути оприлюднений найближчим часом, був гармонізований зі "Стратегією воєнної безпеки". Стосовно Закону України "Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності", то він уже перебуває під куполом Верховної Ради та, сподіваюся, буде ухвалений також незабаром", – заявив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Окремо він зазначив, що в 2021 році планується створення Агенції оборонних технологій, прообразом якої є американська DARPA. Агенція сприятиме створенню перспективних зразків озброєння та військової техніки.

Нагадаємо, "Ліга оборонних підприємств України" є українським недержавним об’єднанням виробників озброєння та військової техніки, до складу якого входять понад шістдесят вітчизняних приватних компаній, які займаються випуском оборонної продукції за різними напрямами, зокрема – бронетехніка, безпілотні літальні апарати, засоби радіолокаційного спостереження та радіоелектронної боротьби, засоби зв’язку тощо.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux