• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Відбулася чергова сесія учасників регіональної спільноти морської галузі
опубліковано 25 лютого 2021 року о 10:41

24 лютого відбулася друга стратегічна онлайн-сесія учасників регіональної спільноти морської галузі «Презентація результатів досліджень та напрацювань робочих груп». У заході взяв участь начальник Управління розвитку цифрової інфраструктури на підприємствах Мінстратегпрому Ігор Лисицький.

У рамках першого модулю пройшла презентація дослідження «Огляд морської галузі України», розробленого ДП «Укпромзовнішекспертиза» на замовлення Центру інформаційної підтримки бізнесу (м. Миколаїв). Директор ДП «Укпромзовнішекспертиза» Володимир Власюк та заступник директора Сергій Поважнюк надали оцінку наявності передумов для формування секторальних та міжсекторального кластерів в Україні.

Дослідження охоплює аналіз даних за останні 10 років (2010-2019) по чотирьох сегментах: проектування суден (інжиніринг), суднобудування і судноремонт, судноплавство та морські та річкові порти.

Наступним етапом зустрічі стало обговорення проєкту стратегії розвитку Морського кластеру України (МКУ). Виконавчий директор ГС «МКУ» Роман Ханжин представив модель життєвого циклу Кластеру, план діяльності на перший рік, головні спільні очікування стейкхолдерів, зовнішній аналіз середовища та ціннісну пропозицію Морського кластеру України.

Артем Ващиленко, засновник Центру підтримки бізнесу та голова Наглядової ради Морського кластеру України, наголосив, що кластер є найбільш ефективною формою галузевого розвитку та економічного зростання. Тож, розуміючи перспективи його розвитку, було ініційовано проведення системних змін у бізнес-середовищі країни.

У рамках зустрічі член наглядової ради МКУ та генеральний директор АППАУ представив напрацьовані пріоритетні напрямки розвитку Морської галузі 2021-2023, зокрема проекти розвитку інноваційної екосистеми, інжинірингу та R&D,а також експорту та інтернаціоналізації.

Підсумковим етапом стратегічної сесії стало відкрите обговорення представлених проектів та ініціатив, а також бачення учасників зустрічі напрямків розвитку галузі, пріоритетних задач і викликів, зокрема розробка стратегічних програм розвитку галузі та її складових.

Участь у стратегічній сесії взяло більше 25 учасників регіональної спільноти морської галузі.

Наступним завданням Кластеру є підготовка до фіналу національного проекту «Інтеграція 4.0», що проходитиме в Миколаєві 9 березня та матиме за мету єднання напрямів смарт-спеціалізації та кластеризації промисловості та хайтек у регіональному розвитку.

Захід був організований Морським кластером України в рамках реалізації проєкту Центру інформаційної підтримки бізнесу з «Посилення інституційної спроможності Морського кластеру України» за фінансової підтримки Європейського банку реконструкції та розвитку й проєкту «Інтеграція 4.0», який впроваджується Інститутом економіки та прогнозування НАН України (ІЕП) та Асоціацією промислових підприємств автоматизації України (АППАУ).

Нагадаємо, 10 лютого відбулося перше засідання Морського кластеру України.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux