• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Володимир Зеленський призначив нового представника Президента України в АР Крим
опубліковано 26 квітня 2022 року о 07:50

Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 274/2022 про призначення на посаду постійного представника Президента України в АР Крим Тамілу Ташеву, яка останні роки працювала на посаді заступника постійного представника.

Іншим указом № 273/2022 Глава держави звільнив з посади постійного представника Президента України в АР Крим Антона Кориневича. Також розпорядженням Президента № 62/2022-рп звільнено з посади першої заступниці постійного представника Президента України в АРК Дар'ю Свиридову.

Володимир Зеленський подякував Антону Кориневичу та Дар’ї Свиридовій за командну роботу, важливі здобутки постійного представництва Президента України в Криму та спільні зусилля з наближення деокупації Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Глава держави також привітав на посаді постійного представника Президента України в АРК Тамілу Ташеву та на посаді заступника постійного представника Дениса Чистікова, які спільно з командою Представництва продовжать визначений Президентом курс щодо деокупації та реінтеграції Криму, захисту прав наших громадян з тимчасово окупованого півострова.

Кадрові зміни були заплановані ще до загострення збройної агресії РФ.

За час роботи потужної команди Представництва відбувся значний інституційний розвиток органу, було затверджено стратегію розвитку Представництва в умовах тимчасової окупації території АР Крим та м. Севастополя. Крім офісу в Херсоні, був відкритий офіс Представництва у Києві, який займається стратегічними питаннями деокупації Кримського півострова. Також було збільшено команду Представництва.

За участю та за активного сприяння Представництва у 2021 році було розроблено та затверджено Стратегію деокупації та реінтеграції Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, ухвалено низку законів, що регулюють статус корінних народів України, захищають права внутрішньо переміщених осіб з Криму та жителів тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, ухвалено ініційований Президентом закон щодо осіб, позбавлених свободи внаслідок політично вмотивованого переслідування, цивільних заручників та військовополонених. Тисячі громадян з тимчасово окупованого півострова щодня отримують допомогу від команди Представництва та консультації щодо захисту й реалізації своїх прав. Представництво систематично здійснює моніторинг ситуації на півострові та інформує інші органи влади, громадськість, міжнародних партнерів. У серпні 2021 року за активної участі команди Представництва відбувся установчий саміт Кримської платформи, а на базі органу було створено національний офіс Кримської платформи.

Держава активно бореться за повернення території Кримського півострова, не забуваючи й про людей, заради яких триває ця боротьба. Деокупація та реінтеграція Криму – це стратегічна робота, яку розпочала команда, призначена Президентом України Володимиром Зеленським у 2019 році, і яка буде продовжена.

Як неодноразово наголошував Глава держави, жодних компромісів щодо суверенітету й територіальної цілісності України не може бути й не буде.

Війна Росії проти України почалася з окупації Кримського півострова та має завершитися поверненням українського прапора до Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux