• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Заступник Міністра Юрій Петровський узяв участь у відкритті спеціалізованого форуму Kharkiv Prom Days 2021
опубліковано 24 березня 2021 року о 12:05

24 березня заступник Міністра з питань стратегічних галузей промисловості з питань європейської інтеграції Юрій Петровський у Харкові взяв участь у відкритті промислового форуму та спеціалізованої виставки Kharkiv Prom Days 2021.

У вітальному слові представник Мінстратегпрому наголосив на великому економічному потенціалі Харківської області, адже тут працює чимало потужних промислових підприємств, які складають основу національної економіки України.

За словами Юрія Петровського, однією з переваг Харківської області є розвинена транспортна інфраструктура.

«Сподіваюсь, що сьогоднішній захід надасть можливість багатьом учасникам скористатись величезним потенціалом такого промислово розвиненого регіону, як Харківська область, відкрити для себе нові можливості ведення бізнесу та втілення інших корисних ідей», – зазначив посадовець.

Юрій Петровський поінформував учасників форуму про діяльність Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості України, яке формує та реалізує державну промислову політику, опікуючись такими стратегічними галузями економіки – оборонно-промисловим комплексом, літакобудуванням, космічним напрямком, державним оборонним замовленням та військово-промисловою політикою.

Так, Міністерство у стислі строки розробило «Концепцію Державної цільової науково-технічної програми розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки», яка 13 січня 2021 року була схвалена Кабінетом Міністрів. Для імплементації Закону України «Про оборонні закупівлі» уряд схвалив постанови, розроблені Мінстратегпромом.

«Триває робота над проєктом Закону України «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності». Підготовлено 23 пріоритетних для держави інвестиційні проєкти – вони затверджені Кабінетом Міністрів України. Охочі можуть подавати свої пропозиції для розширення цього переліку», – сказав Юрій Петровський.

Окремо посадовець зупинився на пріоритетних завданнях, що нині стоять перед Мінстратегпромом, виокремивши, зокрема, корпоратизацію підприємств ДК «Укроборонпром», заснування Агенції оборонних технологій для впровадження науково-технічних розробок у сфері ОПК, створення Центру сертифікації продукції зі спеціальних сталей, сплавів та металургійного матеріалознавства.

«Міністерство утворило Робочу групу з питань розроблення напрямів розвитку титанової промисловості, інших рідкісних металів. Ми працюємо над створенням вертикально-інтегрованого холдингу – це дасть змогу структурувати діяльність галузі, створити кінцевий ланцюг переробки титанових злитків – титановий прокат», – зазначив Юрій Петровський, наголосивши, що Україна є однією із шести країн світу, яка має повний цикл титанового виробництва.

Заступник Міністра з питань європейської інтеграції повідомив, що Уряд завершує процедури для приєднання України до «промислового безвізу», а це дасть змогу вітчизняним виробникам постачати свою продукцію на ринок Євросоюзу без зайвих бар’єрів та подвійної сертифікації.

«Для України рух у напрямі європейської інтеграції – це питання ефективності її включення в існуючу систему розподілу функцій і ролей у сучасній світовій економічній і політичній системі», – підсумував Юрій Петровський.

У промисловому форумі та спеціалізованій виставці Kharkiv Prom Days 2021, окрім українських підприємств, беруть участь представники Торгово-промислових палат Німеччини, Італії, Туреччини, Киргизії, промислових місій Ізраїлю, Естонії, Латвії, Литви, Саудівської Аравії, Африканського Союзу. Частина учасників долучається до заходу в режимі он-лайн. Захід відбувається за підтримки Харківської ОДА і Міжнародної торгової палати ICC Ukraine. Форум триватиме з 24 по 26 березня.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux