• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Перший заступник Голови Верховної Ради України перебуває з робочим візитом у Литві
опубліковано 12 травня 2023 року о 08:48

У межах першого дня робочого візиту до столиці Литовської Республіки — Вільнюса — Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів зустріч із литовськими парламентаріями та Спікеркою Сеймасу Литви Вікторією Чміліте-Нільсен, а також взяв участь у відкритті культурних заходів на підтримку України.

Під час зустрічі з депутатами Сеймасу Литовської Республіки — Жиґімантасом Павільонісом, Лаурінасом Кащюнасом, Раймундасом Лопата й Аудронюсом Ажубалісом — Перший віцеспікер обговорив важливі для України питання, зокрема, вступ України до НАТО та спільну роботу над розширенням коаліції країн щодо підтримки прагнень України.

«Коли про Україну говорять за її межами — це потужний сигнал солідарності з нашим народом і позиції за правду», — наголосив Олександр Корнієнко під час відкриття заходу «Вшанування героїчної боротьби захисників Маріуполя» та демонстрації фільму «Моя війна» про спротив української нації. Він зауважив, що це важливі події, адже подвиги українців закарбовуються в історії: «Світ завжди пам'ятатиме героїзм Українського народу й боротьбу за волю та незалежність. А кожен винний у скоєних злочинах на території суверенної держави має бути притягнутий до відповідальності».

Також у межах першого робочого дня візиту Перший заступник Голови Парламенту України відвідав у литовському Сеймасі фотовиставку українських фотографів «Вони захищають нас», що показує боротьбу Українського народу та наслідки військової агресії держави-терориста.

Олександр Корнієнко відзначив відчутну підтримку Литвою українців, які перебувають у Вільнюсі. Він повідомив, що під патронатом Перших леді України та Литви — Олени Зеленської й Діани Науседене — створено центр освіти та культури українців. Перший віцеспікер мав змогу поспілкуватися з маленькими українцями та українками, які якраз відвідували цей центр.

Олександр Корнієнко подякував Спікерці Сеймасу Литовської Республіки Вікторії Чміліте-Нільсен за особисту позицію та рішучі дії, а також Віцеспікерці Радвілє Моркунейтє-Мікульєнєнє за патронат і підтримку виставки.

«Литва завжди з нами й серед перших, хто діє заради майбутнього миру та безпеки у світі», — наголосив Перший віцеспікер під час зустрічі зі Спікеркою Сеймасу Литовської Республіки Вікторії Чміліте-Нільсен.

Він повідомив, що від початку повномасштабного вторгнення Сеймас прийняв 14 резолюцій на підтримку України й засудження дій росії — 14 дієвих кроків на шляху до перемоги.

«Ми активізували важливі інструменти міжпарламентської співпраці — Парламентські асамблеї Верховної Ради України та Сеймасу Литви, а також Міжпарламентську асамблею Україна-Литва-Польща», — акцентував Олександр Корнієнко.

«У Литві вірили у нашу перемогу з першого дня повномасштабної війни. Разом із вільним світом ми досягнемо миру та безпеки», — наголосив насамкінець Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко.

Довідково. 10-12 травня 2023 року Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко перебуває з робочим візитом у столиці Литовської Республіки — Вільнюсі.

Програмою передбачено участь Першого віцеспікера у Конгресі — Global parliamentary congress for the future of the world, а також ряд двосторонніх зустрічей із високопосадовцями й литовськими парламентаріями, членами міжпарламентських безпекових організацій.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux