• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук провів робочу зустріч з Європейським комісаром з питань внутрішніх справ
опубліковано 12 травня 2023 року о 08:39

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів робочу зустріч з Європейським Комісаром з питань внутрішніх справ Ільвою Йоханнсон.

Сторони обговорили ряд важливих питань, зокрема, щодо європейської інтеграції України та створення спеціального трибуналу для покарання російської федерації у всіх злочинах, скоєних в Україні.

Насамперед Руслан Стефанчук наголосив, що Україна дуже налаштована на виконання семи рекомендацій Європейської Комісії: «Докладемо всіх зусиль, щоб отримати високу оцінку нашим прагненням уже влітку цього року». Він також додав, що Україна сподівається на позитивну оцінку, а результатом складної, але необхідної роботи, стане відкриття перемовин про повноцінне членство в Європейському Союзі.

Руслан Стефанчук проінформував, що у грудні Верховна Рада України прийняла останній із необхідних законодавчих євроінтеграційних актів: «Станом на кінець минулого року, ми виконали поставлені перед нами зобов`язання та очікуємо на оцінку їх виконання». Спікер Парламенту України також повідомив, що триває плідний діалог із Венеційською комісією.

«Завдання цивілізованого світу — дати гідну юридичну відповідь усім злочинам, скоєним росією в Україні», — акцентував Голова Верховної Ради України, привітавши великі зусилля спільної слідчої групи з розслідування найтяжчих міжнародних злочинів. «Ми, парламентарії, звертаємося до парламентів інших країн, аби вони підтримали нас», — зауважив він.

Руслан Стефанчук зазначив, що важливим складником справедливості є справедливі судові рішення, які мають бути винесені щодо всіх злочинів, скоєних російською федерацією на території України. «Сподіваємося й на розслідування Міжнародного кримінального суду, і на згоду партнерів України щодо створення спеціального трибуналу для розслідування першого й найтяжчого злочину — злочину агресії», — наголосив Спікер Парламенту України.

Окрім того, Голова Верховної Ради України висловив вдячність за надану українським вимушеним біженцям підтримку: «Дякуємо за активізацію механізму тимчасового захисту, що українські діти можуть навчатися у школах, їхні матері працевлаштуватися, а також мати дах над головою. Для України життя кожного її громадянина — найвища соціальна цінність».

«Маємо робити все можливе з нашого боку задля підтримки вас. путін не має перемогти. Євросоюз має спільно з вами на цьому шляху боротися», — наголосила, зі свого боку, Європейський Комісар з питань внутрішніх справ Ільва Йоханнсон.

Вона акцентувала, що Європейський Союз повністю підтримує створення спеціального трибуналу та допомагає Україні у цьому питанні, збираючи докази скоєння росією воєнних злочинів.

Ільва Йоханнсон повідомила, що відвідала сьогодні Ірпінь Київської області, де поспілкувалася з профільними правоохоронними органами задля поглиблення співпраці.

Вона також висловила вдячність, що Європейське поліцейське управління (Європол) має змогу доєднатися до роботи спільної слідчої групи щодо розслідування злочинів росії.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux