• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук: Україна сьогодні потребує допомоги й підтримки з боку Мексики
опубліковано 18 липня 2022 року о 12:41

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук провів робочу зустріч із делегацією Палати депутатів Конгресу Мексиканських Сполучених Штатів.

«Мексика була однією з перших країн у регіоні, яка визнала незалежність України, а також першої країною в регіоні, яка висловила підтримку Україні у 2014 році», — насамперед наголосив Руслан Стефанчук і висловив вдячність за постійну підтримку України на рівні Організації Об’єднаних Націй, Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй та «за постійну підтримку, особливо в останній період — період неспровокованої війни російської федерації проти України».

«Єдина мета російської федерації — геноцид Українського народу», — зауважив Голова Верховної Ради України та висловив сподівання щодо покращення співпраці «між нашими народами, парламентами та країнами», як у зазначеному питанні, так і загалом.

«Хочу подякувати за дух солідарності, який ми відчуваємо, зокрема, за підтримку та сприяння виступу нашого посла України у Парламенті Мексики», — зазначив Руслан Стефанчук, акцентувавши, що такі прямі канали обміну інформацією, які зараз започатковуються між Україною та Мексикою, дуже ефективні для подальшого розвитку відносин і чіткого розуміння, що відбувається в Україні.

Окрім того, Голова Верховної Ради України заявив, що він завжди відкритий для міжпарламентського співробітництва. «Було би дуже добре, якби ви сприйняли ініціативу онлайн-виступу Президента України Володимира Зеленського в Парламенті Мексики», — запропонував Руслан Стефанчук.

«Ми поважаємо позицію Уряду Мексики щодо відмови передачі зброї сторонам, що воюють. А втім, думаю, що Мексиці варто було би долучитися до зусиль усього цивілізованого світу, який стоїть на боці добра та цивілізації, щоби здійснити допомогу Україні: фінансову, гуманітарну або військову», — окремо наголосив Спікер Парламенту України.

До того ж, Руслан Стефанчук привітав членів делегації зі сторіччям дипломатичних відносин між Україною та Мексикою: «Ця наша зустріч може стати початком дуже гарного нового етапу міжпарламентського, а значить, і міжнародного нашого спілкування».

Зі свого боку, депутат Палати депутатів Конгресу Мексиканських Сполучених Штатів, член групи дружби «Мексика-Україна» Саломон Черторівські Волденберг зауважив, що Мексика підтримує народ України та засуджує «російську агресію проти суверенної нації та вимагає дотримання міжнародного права».

«Мексиканська дипломатія має грати дуже активну й чітку роль на міжнародній арені та рішуче засудити вторгнення рф», — наголосив Саломон Черторівські Волденберг, зазначивши, що необхідно активізувати роботу на чотирьох фронтах: збільшити гуманітарну допомогу Україні через міжнародні органи чи допоміжні організми; збільшити зусилля, спрямовані на захист прав людини та міжнародного права; робити все можливе, щоби позиція Мексики в Раді безпеки ООН щодо негайного припинення війни та агресії продовжувалася; порушувати питання у Міжнародному суді, аби агресор відповів за свої злочинні дії.

«Мексика та мексиканський народ завжди стояли на боці справедливості, це ваша національна риса, — Україна сьогодні потребує вашої допомоги й підтримки», — звернувся до членів делегації Руслан Стефанчук, наголосивши, що лише разом можна «зупинити цю страшну війну та припинити будь-які подальші зазіхання будь-якого диктатора самостійно змінювати політичну архітектуру світу».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux