• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук: Україна готова пройти складний шлях до повноцінного членства із проведенням усіх необхідних для цього реформ
опубліковано 14 червня 2022 року о 09:36

Позитивне рішення щодо кандидатства України на вступ до ЄС надасть неймовірну мотивацію кожному українцю, кожному переселенцю, який очікує на шлях додому, кожному солдату, який в окопі відбиває наступ російської федерації. Тому що ідея європейської інтеграції є однією з найбільш визначальних для України.

На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час зустрічі з Головою Палати представників Федерального парламенту Королівства Бельгія Еліан Тільйо та Головою Комітету в закордонних справах Федерального Парламенту Королівства Бельгія Ельз Ван Хоф.

Руслан Стефанчук зазначив, що візит має на меті здобути підтримку Парламенту Бельгії під час ухвалення рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС.

Голова українського Парламенту запевнив присутніх: Україна розуміє, що отримання кандидатства — лише початок шляху.

«Ми хочемо отримати першу точку старту, дорожню мапу, яку ми маємо виконати для того, щоби стати повноцінним членом ЄС», — зазначив він.

Україна готова пройти складний шлях до повноцінного членства із проведенням усіх необхідних для цього реформ.

«Це потужне юридичне закріплення, що ми на правильному шляху, і ця підтримка сьогодні вкрай необхідна Україні», — підкреслив Руслан Стефанчук та висловив сподівання, що Голова Палати представників парламенту Бельгії використає свій вплив для того, щоб Україна отримала позитивне рішення.

Своєю чергою, Еліан Тільйо зазначила, що Україна знаходиться в дуже незвичній ситуації.

«Ніколи в Європі не думали, що буде війна, Європейський Союз фактично був створений для того, щоби нести мир. Серце Європи має битися в напрямку миру. Водночас, щоби Європа продовжила існувати і працювати, вона має бути уважна до своїх цінностей», — підкреслила вона.

У відповідь Руслан Стефанчук підкреслив, що будь-яке об’єднання утворюється саме на цінностях і принципах, і сьогодні світ бачить, що українці здають екзамен на відповідність європейським принципам, віддаючи за них найцінніше — свої життя.

Голова Верховної Ради висловив вдячність Бельгії за те, що вона є лідером у питанні «заморозки» активів російської федерації, обсяг яких у цій країні сягає 200 млрд євро. За його словами, важливо віднайти механізм, аби відновлення України відбувалось саме за рахунок таких коштів, а не за рахунок платників податків ЄС.

Також Голова Верховної Ради порушив проблему відсутності паритету із ворогом у питанні озброєння. «Дуже складно виграти війну з Росією, коли ми з нею воюємо тією самою старою радянською зброєю, тому що це війна на знищення. А оскільки кількість наших солдат у рази менша, ніж кількість ворога, то результат такого способу війни нам зрозумілий», — підкреслив він та додав, що тільки надання Україні сучасної високотехнологічної зброї дасть можливість змінити ситуації на користь України.

Руслан Стефанчук висловив вдячність народу Бельгії за надання прихистку та допомоги біженцям з України. «Попри те, що шість мільйонів українців сьогодні знаходяться за кордоном, я глибоко переконаний, що вони продемонстрували Європі, що українці — висококультурні, високоосвічені й дуже патріотичні люди. Єдина їхня мрія — це повернутися назад в Україну», — підкреслив Голова Парламенту.

Еліан Тільйо також висловила свою підтримку Україні. «Роль України дуже важлива, і не тільки для вашого членства, але загалом для Європейського Союзу, на ваших плечах багато чого лежить», — зазначила вона.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux