• A-
    A+
  • Людям із порушенням зору
  • In English
Руслан Стефанчук зустрівся з депутатами Європарламенту та парламентів держав-членів ЄС
опубліковано 11 квітня 2022 року о 09:17

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з делегацією Європейського парламенту та членами національних парламентів держав-членів ЄС, яка прибула до Києва. Співрозмовники обговорили координацію європейських парламентів на підтримку України.

«Радий вітати таку репрезентативну делегацію з такої великої кількості країн в Києві. Важливо, що це підтримка не тільки Європейського парламенту. Це підтримка всіх країн, делегати яких знаходяться зараз тут, в Україні. Країни не мовчать, а в голос говорять: ми разом з Україною. Тому вдячний всім друзям України, які сьогодні з нами поруч», — наголосив Руслан Стефанчук і додав, що цей візит є важливим кроком на підтримку українців.

Спікер Парламенту України розповів про військові злочини росії в Україні, які зможуть депутати Європарламенту та парламентів держав-членів ЄС побачити на власні очі, та висловив вдячність за готовність ЄС долучитися до їхнього документування.

«Треба робити спільно, і треба робити більше. Тільки тоді й перемога буде швидше, і кількість жертв — менша. Я звертаюсь до вас з таким проханням — зробіть все, що ви можете у своїх парламентах для цього», — висловив прохання Руслан Стефанчук.

Голова Верховної Ради України наголосив на важливості продовження та посилення санкційного тиску на росію. Він звернув увагу на те, що реакція ЄС на агресію росії є сильною, але поки це не зупиняє росію.

Руслан Стефанчук закликав депутатів Європарламенту завдавати економічного удару по агресору. Водночас, за його словами, санкційний тиск на росію потрібно підсилювати оборонною підтримкою нашої держави.

«Я знаю, що є певні бюрократичні процедури та блокувальні фактори щодо постачання зброї. Але давайте зробимо все, щоб бюрократія не перекрила право українського народу на життя і самооборону… Ви бачите, яку звитягу сьогодні демонструє українська армія. Це приклад того, наскільки безстрашно люди б'ються за свою землю. Українці завжди були мирним народом, але ми ніколи та нікому не дамо права окуповувати нашу землю та вбивати наших громадян», — додав очільник українського парламенту.

Голова Верховної Ради також закцентував, що Україна повністю готова до наступного кроку у відносинах із ЄС. Руслан Стефанчук розраховує на підтримку Європарламентом цього процесу та на швидке і якісне проходження необхідних процедур.

«Я завжди говорю, що, мабуть, не один народ світу не платив таку ціну за право жити разом з Європою. Прошу, побачте це, почуйте і зробіть все, щоб це рішення було логічним і завершеним. Парламент України вже виконав 70% того, що ми мали виконати щодо відповідності України Копенгагенським критеріям», — підкреслив Руслан Стефанчук.

Крім того, він подякував європарламентарям за гуманітарну допомогу.

«Завжди говорю: якщо ти хочеш побачити, що таке солідарність, ти міг знайти її на наших кордонах, де надавалась усіляка підтримка українцям, які шукали прихистку закордоном. Я дуже сподіваюсь, що ця підтримка і надалі буде такою ж потужною», — наголосив він.

За словами Руслана Стефанчука, важливо розбудовувати міжнародну коаліцію, яка буде не лише висловлювати солідарність у своїх політичних заявах, але й долучатись до конкретних дій із протидії агресії.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux